Председник Адвокатске коморе Југослав Тинтор: Нисмо прикривали Цвијанову смрт

Да је ова информација била позната 2018. године, свакако бисмо затражили од надлежних органа да будемо упознати са резултатима обдукције, навео Тинтор

Југослав Тинтор (Фото: Медија центар Београд)

Председник Адвокатске коморе Београда Југослав Тинтор изјавио је данас да та организација није прикривала смрт свог колеге Владимира Цвијана, већ да он није био активан адвокат више од пет година у том моменту.

„Имајући у виду да Владимир Цвијан није био активан адвокат више од пет година пре смрти, околност да се за информацију о смрти сазнало по протеку шест месеци није била неуобичајена. Дакле, није било никаквог разлога за било какву додатну активност адвокатске коморе, јер ни једна околност или информација у то време није указивала да је смрт била насилне природе”, навео је Тинтор у саопштењу након интересовања јавности због чега комора није реаговала на смрт Цвијана.

Тинтор је рекао да се перспектива тог случаја мења када се зна да нико није обавестио јавност да је Цвијанов леш пронађен у реци, што буди сумњу и подразумева истрагу.

„Да је ова информација била позната 2018. године, свакако бисмо затражили од надлежних органа да будемо упознати са резултатима обдукције како бисмо отклонили сумњу у вези узрока смрти”, навео је Тинтор, пренела је Бета.

Данас: Ко је скривао смрт Владимира Цвијана

Он је рекао да се Цвијан активно бавио адвокатуром током 2011. и 2012. године а да му је од фебруара 2013. године утврђено право на привремени престанак бављења адвокатуром и након тог датума он више никада није био активан адвокат.

„У његовом персоналном досијеу налази се адвокатска легитимација коју је адвокат који се не бави адвокатуром дужан да депонује у Адвокатску комору Београда, што је гаранција да исту неће користити”, додао је он.

Према његовим речима, Адвокатска комора у тренутку брисања са списка Цвијана није располагала податком да је његово тело пронађено у реци и да је рађена обдукција.

„Све расположиве информације указивале су да је реч о природној смрти, а проток времена од датума смрти релативизовао је питање да ли је то неко претходно био објавио и обесмислио објављивање читуље по протеку седам месеци”, додао је Тинтор.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 3. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. U pravu je sve Milovan Brkić kad kaže kakvi su advokati ljudi….imate na YT, poslušajte…A pogled gospon Tintora govori više od riječi.

Оставите коментар