Канада: Отац у затвору јер је 14-годишње биолошки женско дијете звао ћерком

У седмом разреду школа у дневнику промијенила име дјевојчице, која се идентификује као трансполна и тражи да је ословљавају као мушко, не обавјештавајући родитеље и извршила њену „социјалну транзицију“

Фото: Ангела Вајс/АФП

(Брајтбарт, 18. 3. 2021)

Роберт Хугланд (Robert Hoogland), отац 14-годишње биолошке дјевојчице, која се идентификује као трансполна и тражи да је ословљавају као мушко, осуђен је на затворску казну пошто се оглушио о претходну одлуку суда и непрестано ословљавао своје дијете „ћерком“, иако је суд то забранио, пише Пост миленијал.

Главни тужилац Британске Колумбије издао је налог за његово хапшење.

Хугланд се противи медицинским третманима промјене пола своје ћерке, непрестано испољавајући своје противљење у нади да ће сачувати своје дијете од непоправљиве штете.

Канадски медицински систем, законодавство и мајка дјевојчице, међутим, и даље спроводе „социјалну и медицинску транзицију“ Хугландове кћерке.

Децембра прошле године судија Врховног суда Британске Колумбије Франческа Марзари наредила је Хугланду да сарађује у „транзицији“ пола своје ћерке, и наложила му да се више никад не обраћа својој ћерки у женском роду.

Хугланд је претходно открио да су његовој ћерки у школи приказивали материјале везане за сексуални и полни идентитет познате као „SOGI 123“, у тексту назване „пропагандним снимцима“.

У седмом разреду школа је промијенила име дјевојчице у дневнику не обавјештавајући родитеље и извршила њену „социјалну транзицију“ према савјетима психолога Валаса Вонга, који је дјевојчици у пубертету савјетовао да узима тестостерон.

„Као родитељ гледам како ми уништавају потпуно здраво дијете, и не могу учинити ништа – и, према судији, морам још бити задовољан и подржавати све то“, рекао је Хугланд у једном интервјуу прошле године. „Могу се или сагласити с тим или ићи у затвор.“

Судија Врховног суда Британске Колумбије Грегори Бауден одлучио је на рочишту фебруара 2019. године да се Хугланд и његова супруга морају сагласити с новим полним идентитетом своје ћерке. Хугланду је речено да ће ако покуша одговорити своју ћерку од намјере или јој се буде обраћао у женском роду бити сматран кривим за „насиље у породици“.

Послије рочишта Хугланд је дао интервју Федералисту у ком је истакао да је његова ћерка биолошки жена.

Потом је судија Марзари потписала „налог за заштиту“ којим овлашћује полицију да ухапси Хугланда ако се поново буде обраћао својој ћерци у женском роду.

Јануара прошле године Врховни суд Британске Колумбије одлучио је да дијете настави са примањем тестостерона, и наложило Хугланду да се својој ћерци обраћа као мушкарцу.

„Какав бих отац био ако за, рецимо, пет или десет година моја ћерка одлучи да се врати у нормалу и упита ме ,Што нико од вас није учинио ништа да то заустави? Била сам дијете. Нико од вас није се заложио за мене.ʻ“

„Кад ме ћерка то буде питала, рећи ћу: ,Урадио сам све што је било у мојој моћиʻ.“

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , ,

1 reply

Оставите коментар