Епископ Јован (Ћулибрк): У Јасеновцу била два председника Израела и цариградски патријарх – други човек хришћанства

Сви су они дубоко доживели оно што су видели у Јасеновцу и осетили неким дубљим бићем оно што чува јасеновачка светиња, написао пакрачко-славонски епископ

Епископ Јован (Ћулибрк). Фото: Срби.хр

Епископ пакрачко-славонски Јован (Ђулибрк) објавио је на Инстаграм налогу манастира Јасеновац 21. мата поруку сљедеће садржине:

„Бивати епископ у Јасеновцу је задатак који превазилази чак и један народ и постаје свечовечански. Не заборавите да су већ два председника Израела била у Јасеновцу и да је овде био и цариградски патријарх – други човек хришћанства. Сви су они дубоко доживели оно што су видели у Јасеновцу и осетили неким дубљим бићем оно што чува јасеновачка светиња. Стога, могу да кажем да су највише по светости Косово и Метохија упоредиви са Јасеновцем. – Његово преосвештенство Епископ пакрачко-славонски Јован“

Опрема: Стање ствари

(Инстаграм налог Манастира Јасеновац, 21. 3. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

5 replies

 1. А ко је први човек хришћанства?

  Зашто ово нисте појаснили Владико, него остављате нас да нагађамо и стрепимо шта сте мислили?

  Ако је први човек хришћанства Богочовек онда је све у реду. А ако, не дај Боже сматрате, а што стрепимо, да је папа римски први човек хришћанства онда то никако није добро.

  Да сте написали: „да је овде био први човек Цркве Христове – Цариградски патријарх“ све би било јасно, а овако како сте написали очигледно је да сте имали намеру да истакнете ово „други човек“ тако да свако може да узме шта му се свиђа. Коме је Христ први човек хришћанства биће задовољан, а коме је папа први опет је задовољан.

  49
  2
 2. Шта рећи?! Тек ћемо се нагледати оваквих изјава.

  38
  2
 3. Само ви наставите са екуменистичким бљувотинама називајући првог непријатеља хришћанства – првим човеком хришћанства. Артемијевци већ уобличавају цркву а да није њих не треба нам нико јер и ми Мирјани смо црква подједнако. Нећете нам уопште требати, православље је такво да је свака кућа Црква посвећена свецу кога домаћин прославља. Први човек хришћанства је за православца његов епископ-Владика а и Патријарх који је први по поштовању. Папа је за нас нико и ништа., јадник који све чини да задобије пакао.

  28
  2
 4. Da Li je ovo Vladika Koji je svojevremeno izjavijo Srbi vazite reci kada je I pitanju Stepinac?

  22
  1
 5. Порфиријеви унијати хватају залет – у унију са „првим“ у хришћанству – Римом и римским папом преко потчињења „другом“ у хришћанству – цариградском папи. АНАТЕМА!

  21
  5

Оставите коментар