Песник Милутин Бојић остао без улице у Нишу – сад се зове по глумцу Десимиру Станојевићу

Комисија је одлуку о промени назива улица донела јуна прошле године, а на јучерашњој седници Скупштине града одборници су је и потврдили

Милутин Бојић остао и без уличице (Фото: Вања Кесер)

НИШ – Милутин Бојић, српски песник, аутор „Плаве гробнице” и војник у Првом светском рату, остао је без улице у Нишу, пошто је одлуком Скупштине града њен досадашњи назив преименован у Улицу глумца Десимира Деска Станојевића.

Одборници Скупштине града Ниша су, на последњој седници, такође одлучили да део улице Војислава Илића, који пролази између зграде новог и старог Клиничког центра, добије име по чувеном нишком хирургу Миодрагу Лазићу, преноси Бета.

Улица Сињска убудуће ће носити назив Благоја Јовића који је 1957. године у Буенос Ајресу у Аргентини покушао да убије Анту Павелића, вођу усташа у Другом светском рату.

Одборници су ове одлуке донели на предлог Комисије за називе улица.

Комисија је одлуку о промени назива улица донела јуна прошле године, а на јучерашњој седници Скупштине града одборници су је и потврдили.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. СРАМОТА, СРАМОТА, СРАМОТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  16
 2. Када год видим да се од глумаца праве некакве величине (називи улица, мурали, цитирају се изјаве итд) сетим се филма „Како сам систематски уништен од идиота“ и реченице главног јунака Баби Папушке:

  „какви глумци к…ци-палци!?“

  (Извините на ружној речи)

  10
 3. Од када је могао Шабан Бајрамовић добио споменик,све је могуће

 4. Када човек прочита овако нешто, Десимир прегазио Милутина Бојића, онда помисли да смо можда и заслужили све ово што нам се дешава и како се према нама односе!

Оставите коментар