Београд: Протест власника фитнес центара и теретана

Представници фитнес заједнице Србије упутили иницијативу надлежнима да се коначно утврде прецизне смернице како би несметано наставили са радом

Фото: Д. Алексић

Ни снег, ни прилична хладноћа данас у подне нису поколебали фитнес заједницу Србије да на Тргу Николе Пашића испред Дома Народне скупштине организује јавни час вежбања под слоганом „Реци да здрављу”. На платоу испред овог здања симболичну у пет минута до 12 представници ове заједнице окупили су се, како су рекли, не да би протестовали, већ да би упутили иницијативу надлежнима и скренули пажњу на ову делатност која промовише здравље, здрав живот и вежбање.

Овде смо да бисмо апеловали на надлежне. Да, мере треба да се поштују и у томе надлежни имају нашу подршку. Ми сматрамо да они који не поштују мере треба да буду свакако кажњени и то још већим новчаним казнама. Али, исто тако желимо да апелујемо да се коначно утврде прецизне смернице како бисмо несметано наставили да радимо. Јер ми смо индустрија здравља, а не ризична делатност – једна је од основних порука фитнес заједнице са данашњег скупа.

Фото: Д. Алексић

Како су додали власници, запослени у овој области и вежбачи, сви озбиљни фитнес центри су и пре избијања вируса корона изузетно водили рачуна о дезинфекцији и хигијени.

У поређењу са многим другим делатностима ми смо својеврсне апотеке. Нарочито откако је цела ова ситауција, мере и опрез смо додатно пооштрили. Тренинзи се заказују, води се рачуна о дистанци. Надлежни су препоручили размак између вежбача четири метра, ми кажемо може и шест, организоваћемо. Само да нам се омогући нормалан рад – поручују из фитнес заједнице.

Доносиоцима одлука поручују и да решење није недавно скраћење радног времена, већ управо супротно, продужавање истог.

Фото: Д. Алексић

Ако се радно време продужи, тиме ће бити и више термина за све и мање вежбача у исто време. Ни сам простор није проблем. И сад су справе тако размештене да не може бити блиског контакта, а многи међу нама су у међувремену изнајмили и веће просторе. Ако треба још нешто, ту смо, увешћемо и додатне мере, само да нам се омогући несметан рад – истичу у фитнес заједници и наводе да се и евентуални новац који држава планира да упути овој делатности као помоћ преусмери на ангажовање додатних службеника који ће контролисати оне који крше мере.

Нека оштро буду кажњени они који мере крше, али да се истовремено омогући нормалан рад нама који мере и те како поштујемо – указују у фитнес заједници.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading