Србија купила још два милиона вакцина кинеског Синофарма

Александар Вучић пренео захвалност председнику Кине, руководству Комунистичке партије и представницима Синофарма на помоћи у снабдевању вакцинама којима је највећи број грађана Србије вакцинисан

Фото: Инстаграм

Председник Александар Вучић разговарао је путем видео линка са руководством компаније Синофарм о процесу набавке вакцина, изградњи фабрике кинеских вакцина у Србији, као и о изградњи и опремању српских болница, саопштено је из Председништва.

Током састанка је потписан Уговор о куповини нових два милиона доза вакцина компаније Синофарм, чему је присуствовала је и амбасадорка Кине у Србији Чен Бо.

Вучић је пренео захвалност председнику Кине Си Ђинпингу, руководству Комунистичке партије и представницима Синофарма на помоћи у снабдевању вакцинама, је рекао и да је највећи број грађана Србије вакцинисан управо том вакцином.

„Он је истакао да су српски стручњаци дали веома високо мишљење о квалитету и безбедности Синофармове вакцине”, наводи се у саопштењу.

Председник Синофарм групе Лиу Ђингжен је изјавио да су срећни што могу да пруже подршку људима у Србији у борби против вируса.

„Ценимо поверење грађана у наш производ”, рекао је он, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading