Дритан Абазовић: Црна Гора остаје привржена НАТО вредностима

Потпредседник Абазовић казао да је влада у потпуности посвећена спровођењу свих међународних обавеза, јачању и унапређивању сарадње са Алијансом

Дритан Абазовић (Фото:  ЕПА-ЕФЕ/BORIS PEJOVIC)

Црна Гора остаје привржена политикама и вредностима НАТО-а, изјавио је данас у Бриселу потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

Абазовић, који се налази у тродневној посети НАТО и институцијама ЕУ, изразио је спремност за јачање доприноса Црне Горе активностима Алијансе, као кредибилне и одговорне савезнице.

Из Владе Црне Горе је саопштено да је Абазовић указао на значај солидарности и јединства Алијансе у суочавању са заједничким безбедносним изазовима и исказао захвалност поводом досадашње и предстојеће помоћи НАТО-а Црној Гори у суочавању са пандемијом вируса ковид-19.

Седиште НАТО у Бриселу

„На састанку са Ђоаном, потпредседник Абазовић је казао да је влада у потпуности посвећена спровођењу свих међународних обавеза, јачању и унапређивању сарадње са Алијансом и подсетио је да је нова скупштинска већина, убрзо након избора и прве демократске смене власти у Црној Гори, потписала Споразум којим се на то обавезује”, наводи се у саопштењу, јавља Танјуг.

Абазовић и Ђоана су разговарали и о глобалној и регионалној безбедносној ситуацији, у контексту изазова узрокованих пандемијом вируса ковид-19.

Абазовић се данас састао и са директором НОС-а Полом Авалоном.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар