Предраг Кон: Мере уведене за викенд нису довољне, мораће да буду пооштрене

Члан Кризног штаба навео да минимум за „затварање”, односно време током којег треба да се смање контакти, како би дошло до смањења броја заражених, сада није више 10, него 14 дана

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да је данас на консултацијама медицинског дела Кризног штаба с премијерком Аном Брнабић струка остала при ставу да епидемиолошке мере морају да буду пооштрене, а да ће о томе какве ће бити биће одлучено сутра или наредних дана.

Он је за ТВ Н1 поновио да мере уведене за викенд нису биле довољне да се стопа заразе смањи и да је медицински део Кризног штаба говорио да оне нису довољне и да су козметичке.

Навео је да минимум за „затварање”, односно време током којег треба да се смање контакти, како би дошло до смањења броја заражених, сада није више 10 дана, него 14 дана.

„То је минимум времена које ће бити потребно да се спусти активност вируса”, рекао је Кон, јавља Танјуг.

Сматра да морају да се спроведу оштре мере како би се спречило даље ширење вируса.

Кон је навео да данашње консултације с премијерком протекле у конструктивној атмосфери и навео да је медицински део Кризног штаба остао на својим позицијама, због чињенице да се епидемиолошка ситуација погоршава, и поред вакцинације.

Медији преносе, после консултација Брнабићеве са члановима медицинског дела Кризног штаба, да ће састанак Кризног штаба бити одржан сутра и да ће се тада знати које ће бити то нове рестриктивне мере.

Кон, међутим, каже, да никакав позив за састанак није добио.

„Кад ће те мере бити спроведене, остављамо да видимо и чекамо, нисмо добили за сутра позив за састанак”, рекао је Кон.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар