Миодраг Дака Давидовић: Вучић стоји иза атентата на мене и владику Јоаникија

Исту ноћ када је био атентат рекао сам да ме извршиоци не занимају, да ћу са њима пити кафу. Мене интересују налогодавци, поручио Давидовић

Миодраг Дака Давидовић (Фото: Светлана Мандић/Вијести)

Локални избори у Никшићу, према ријечима Миодрага Даке Давидовића, лидера Народног покрета, не могу бити регуларни, као и да иза атентата на њега и Јоаникија, који се догодио у децембру 2019. године, стоји Александар Вучић.

„Атентат на мене и Јоаникија је извела група која је извршила, према српској штампи, многа недјела. Та је група узрок многих несрећа, а луда је главни организатор свих погибија. Он се зове Александар Вучић. Исту ноћ када је био атентат рекао сам да ме извршиоци не занимају, да ћу са њима пити кафу. Мене интересују налогодавци. Један од налогодаваца по тврђењу ухапшених људи, који су његови пајтоси, су све ово признали. Колико је још било налогодаваца врло брзо ћемо саопштити“, тврди Давидовић.

Због тога је, казао је челник Народног покрета, Вучић написао 853 памфлета и ангажовао 467 ботова, довезао три шлепера „најогавнијих постера преко илегалних прелаза“ и показао се „као највећи друмски разбојник“.

Владика Јоаникије: Све указује да је атентат у Београду наручен из Црне Горе

„Пошто је унио злу крв међу косовске Србе и увео у највећу могућу погибију, прешао је на Републику Српску. Тамо је до крви завадио Станивуковића, Шаровића и Иванића, са предсједником Додиком. Осталo је том злотвору да завади нас Србе у Црној Гори“, оптужио је Давидовић и додао да је циљ Вучића да „зацари међу свим Србима“.

Тврди да је „Нексану“ „отета“ грађевинска дозвола и да је то урадио Горан Весић и да је Вучићу главна тема на Одбору СНС-а била – како уништити Народни покрет.

„Једина слободна оаза у читавој општини и Црној Гори је Народни покрет. Све су остало слуге и туге које чекају да им неко каже ,Поступи по наређењуʻ. Мала је ова земља – сви све знамо, а ми једини имамо Исуса Христа изнад себе, творца коме смо спремни вјерно да служимо. Народни покрет су крстили епископи, а знак су нацртали монаси. Ова држава није држава. Ово је протекторат. Избори нијесу и не могу бити регуларни. Да би држава била држава она би забранила оволико мијешање и оволики хаос који се у бестидној кампањи води против мене и Народног покрета“, казао је Давидовић.

Ту кампању води, како је казао, Александар Вучић.

Драго Драговић: О покушају убиства српског привредника из Црне Горе Миодрага Даке Давидовића

„Замислите, чланови Агенције за медије из ДПС-а су гласали да се ова кампања настави, а кукају како им државу уништи Србија. Велика коалиција ДПС-а и Демократског фронта, заједно, руши Кривокапића. То су свачије слуге и туге, само је питање цијене за коју ће се то радити“, тврди Давидовић.

Ако се настави, како је казао, мијешање Вучића, ми нећемо поштовати изборну шутњу него ћемо доћи и протестовати на новом тргу Светог Василија Острошког и у суботу и у недјељу и сваки наредни дан.

„Овај безобразлук или се мора зауставити или ћемо ми водити кампању на свој начин“, поручио је Давидовић.

Опрема: Стање ствари

(Вијести, 10. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies


 1. ‌Зажежи лучу Господе

  ‌Зажежи лучу Господе
  ‌Нека слијепци провиде
  ‌Да нас живе не одводе
  ‌У црње – горе гробове

  ‌Уждиј ломачу истине
  ‌Нек мржња и зло изгоре
  ‌У крви спали отрове
  ‌Лажне љубави братове

  ‌Освијетли ноћ Господе
  ‌Разоткри ситне нељуде
  ‌Упри прстом на одроде
  ‌А даље знамо Господе

  ‌Момчило


  9
  2
 2. Као Крст

  Растем
  У Висину
  Руке ширим
  У Ширину
  Корјеним се
  У Дубину
  Као Крст

  Момчило

  10
  2
 3. Љубав и вјера нек ходе

  Љубав и вјера нек ходе
  С нама Оче наш Господе
  Здравља среће и слободе
  Дај нам Оче наш Господе

  Поглед нам у небо боде
  Све стазе ка Теби воде
  Жедни смо правде ко воде
  Оче наш драги Господе

  Корак по корак мој роде
  Правом кичмом до слободе
  Жедни смо Тебе ко воде
  Оче наш драги Господе

  Момчило

  10
  2
 4. Пред Цвијетну неђељу

  Врбица
  Живот пупа
  У мојем сјећању
  Чекам Васкрс

  Међу кукуријеком
  Берем јагорчевине
  Берем љубичице
  Пред Цвијетну неђељу

  Снијег ископнио
  На присојној страни крова
  Пуши се
  Црвоточна шимла

  Момчило

  3
  1

Оставите коментар