Црна Гора: Бранка Милић ослобођена кривице, напушта Амбасаду Србије у Подгорици

Милић је током суђења у Вишем суду, новембра 2018. године незадовољна третманом судског већа, напустила судницу и „побегла” у Амбасаду Србије у Подгорици

Бранка Милић (Фото: Новица Ђурић/Политика)

Бранка Милић, која је оптужена у предмету тзв. „државни удар”, добила је данас решење да може да напусти Амбасаду Србије у Подгорици, потврдио је за подгорички портал Борба амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић.

Милићевој је укинут притвор и у наредних дан или два напустиће просторије Амбасаде.

„Хвала и слава Богу да је данас на Међународни дан жена 8. март укинут притвор и прекинуто вишегодишње мрцварење и мучење српске држављанке Бранке Милић”, кратко је рекао Божовић.

Црна Гора: Укинута пресуда Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу за државни удар

Милићева је првостепено осуђена на три године затвора због покушаја наводног државног удара на изборни дан 2016, преноси Танјуг.

Милићева је у Амбасади Србије у Подгорици провела дуже од две године.

Она је једна од 13 оптужених за покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. године које је Виши суд, маја 2019. осудио на затворске казне.

Апелациони суд Црне Горе је 5. фебруара укинуо пресуду и предмет вратио на поновно суђење.

Милић је током суђења у Вишем суду, новембра 2018. године незадовољна третманом судског већа, напустила судницу и „побегла” у Амбасаду Србије у Подгорици, где се налазила до данас.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар