Власник Н1 и Нове С преузео лист „Данас“

У оквиру Јунајтед медије у Србији послују ТВ и портал Н1, ТВ Нова С, портал nova.rs, Спорт клуб, Гранд продукција, дечје телевизије Pikaboo и Vavoom, музички канал IDJ, Синеманија, Лов и риболов 

Извор: РТС

Jунајтед медија (United Мedia) постала је нови власник дневног листа и портала „Данас“.

Након одобрења надлежних регулаторних тела, компанији је одобрено преузимање Данаса, дневних новина које излазе од 1997. године.

„Ово је прво штампано издање из Србије које ће се наћи у портфолију компаније Јунајтед медија, у оквиру које послује 45 телевизија од чега пет са националном фреквенцијом, 15 портала, као и магазини и радио-станице“, наводи се у саопштењу Јунајтед медије.

Данас ће и даље бити оно на шта су грађани навикли – лист у којем могу прочитати најважније вести, лист који покреће теме, поставља питања, анализира ситуацију, отвара простор за цивилизован дијалог, медиј који поштује највише стандарде професије и не подлеже сензационализму. Наставићемо да негујемо те вредности и развијамо како штампано издање, тако и сајт Данаса, а потрудићемо се да омогућимо да овако квалитетан садржај дође до што шире читалачке публике“, истиче извршна директорка Јунајтед медије Александра Суботић.

Подсећа да је за развој сваког друштва од највећег значаја постојање слободних медија.

Компанија Јунајтед медија, чије је седиште у Луксембургу, послује у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Хрватској, а недавно се проширила на територију Бугарске. Запошљава укупно 2.600 људи.

У оквиру компаније у Србији послују телевизија и портал Н1, телевизија Нова С, портал nova.rs, Спорт клуб, Гранд продукција, дечје телевизије Pikaboo и Vavoom, музички канал IDJ, Синеманија, Лов и риболов и научна телевизија Brainz.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТС, 6. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. …, нема шта. Скоро па голоруки крећу у још једно ослобађење Србије. Од себе саме .

Оставите коментар