Предраг Кон: Медицински део Штаба за потпуно закључавање – бар на 7 до 10 дана

Епидемиолог и члан Кризног штаба каже да неће одустати од онога шта су и тражили, минимум затварања на седам дана, иако је свима јасно да би требало тако да буде и више 

Кризни штаб (Фото: Бета/Влада Србије)

Седница Кризног штаба, на којој ће бити анализирана актуелна епидемиолошка ситуација, биће одржана у петак, потврђено је Танјугу у влади.

Седница ће бити одржана у 15.00 сати.

Према ранијим најавама чланова Кризног штаба, на тој седници требало би да буде донета одлука о евентуалном пооштравању мера, како би се стало на пут расту броја новозаражених.

Медицински део Штаба је за потпуно закључавање, бар на седам до 10 дана, за шта се и заложио на претходној седници у понедељак, а тада је остављено да коначна одлука буде донета за пар дана.

Раније данас, епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон рекао је да је Србија далеко од увођења ванредног стања, јер је то процедура.

„Проактивно треба радити, ми смо до сада каснили око две недеље. Самим тим што нема те операбилности да се одмах може реаговати. Ми смо пресудили. Медицински део је урадио све што је требало. Ми сматрамо да су овако благе мере недопустиве”, рекао је Кон за ТВ Прва.

Предраг Кон (Фото: Срђан Илић)

Упитан шта ће медицински део Кризног штаба тражити на следећој седници штаба, Кон каже да неће одустати од онога шта су и тражили – минимум затварања на седам дана, иако је свима јасно да би требало тако да буде и више.

Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче да не мисли да смо близу ванредног стања, али је истакао да су лекари у праву и да сви морају да буду много дисциплинованији.

У Србији је јуче регистровано 4.157 нових случајева корона вируса, од тестираних 16.743 узорка, а преминуло је 16 пацијената.

У болницама тренутно се налази 4.031 пацијент, од којих је 168 на респираторима.

По броју заражених предњачи Београд, у којем је јуче било 1.214 новооболелих, али је пораст броја заражених приметан и у Новом Саду и Нишу, Крагујевцу.

За претходни викенд, Кризни штаб је донео мере, које су подразумевале да угоститељски објекти и тржни центри раде до 14 сати.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Tako se postupa prema stoci….mars u svoj brlog stoko repata!

Оставите коментар