Сарајево: Вучић предао БиХ 5.000 доза вакцина Астра Зенека

Уочи одласка, Вучић за сарајевске медије, рекао да је веома срећан што може да дође у Сарајево и да донесе прве дозе вакцина

Александар Вучић и Милорад Додик (Фото: Инстаграм)

САРАЈЕВО – Председник Александар Вучић предао је данас у Сарајеву контингент од 5.000 вакцина компаније „Астра Зенека”, које Србија донира Босни и Херцеговини.

На сарајевском аеродрому Бутмир, председника Србије дочекали су председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и бошњачки члан Председништва Шефик Џаферовић.

Било је најављено да ће Вучића на аеродрому дочекати комплетно Председништво БИХ, али је изостало присуство хрватског члана Жељка Комшића.

Уочи одласка, Вучић је за сарајевске медије, рекао да је веома срећан што може да дође у Сарајево и да донесе прве дозе вакцина.

То, каже, није помоћ, већ је „нешто што припада једнако свима нама”, а Србија је, како додаје, „имала ту срећу да обезбеди више вакцина”, преноси Танјуг.

„То је укупно 10.000 доза. Сутра 5.000 доза, а за који дан још 5.000 доза. Мислим да је то посебно важно за здравствене раднике који раде у црвеној ковид зони у БиХ. Моја порука је да ми морамо да се окренемо једни другима, да не мислимо да су нам сви други значајнији, а да је важно колико ћемо тога лошег да кажемо о онима који су нам најближи”, нагласио је председник Србије.

Вучић је подсетио да је и раније говорио о балканским народима који имају огромну снагу, огромну моћ када су јединствени.

Са председником Србије, у Сарајеву је и министар здравља Златибор Лончар.

БиХ је трећа земља у региону којој Србија донира вакцине, након Северне Македоније и Црне Горе.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар