Горан Весић: Викенд показао да нове рестрикције неће дати резултате

Заменик градоначелника Београда рекао да он лично и Београд очекују да привреда настави да ради већ од данас до 20 часова, како је било до викенда, те да радно време буде продужено

Горан Весић (Фото: Беоинфо) 

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да је све што се догодило за викенд само потврдило да је био у праву када је говорио да нове рестрикције неће дати резултате када је у питању заштита грађана од короне.

Он је за ТВ Хепи рекао да је у тржним центрима и ресторанима било више људи на истом простору у краћем временском периоду, као и да је примећено да је одржано веома много приватних окупљања јер су људи који нису могли да буду на јавним местима прешли у станове.

„За викенд је Комунална милиција растурила више десетина журки и окупљања. Чињеница да су они који организују журке наставили то да раде, иако је скраћено радно време, показала је да њих не интересује да ли ресторани раде до 14.00, 20.00 или 22 сата. Они ће свакако кршити мере надајући се да неће бити ухапшени“, рекао је Весић, а пренео Беоинфо.

Према његовим речима, скраћивањем радног времена кажњени су обични људи који поштују све епидемиолошке мере, и ресторани који раде по свим правилима.

Весић је рекао да он лично и Београд очекују да привреда настави да ради већ од данас до 20 часова, како је било до викенда, те да радно време буде продужено.

„Увек ћу понављати да трајање радног времена не утиче на број заражених већ да ли се мере поштују или не. И наравно вакцинација и ревакцинација“, истакао је Весић.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 1. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар