Красимир Каракачанов: Северна Македонија не би требало да очекује промену бугарских ставова

Или их лаже неки лобиста, или сами себе лажу да ће се дан након избора у Бугарској нешто променити, поручује бугарски министар

Красимир Каракачанов (Фото: Спутњик/Арно Микор)

Македонски политичари не треба да очекују да ће став Бугарске након парламентарних избора у априлу нешто променити, изјавио је бугарски министар одбране Красимир Каракачанов.

„Или их лаже неки лобиста, или сами себе лажу да ће се дан након избора у Бугарској нешто променити и бугарска политичка елита или парламентарне партије казати: небитно, што нас пљујете, небитно што нам крадете историју, небитно, што покушавате да нам направите проблем са „мањинама“ у Бугарској, ми ћемо вас увести у ЕУ, јер сте ви незахвални и заслужујете да будете тамо“, рекао је политичар Бугарској националној телевизији.

„Оквирни став је потпуно јасан. Не знам да ли постоји неко ко би могао да дозволи нешто слично (промену става Бугарске). И зашто би то урадио? Шта би Бугарска од тога добила? Наши пријатељи, наша браћа у Македонији треба да знају једно: та мржња, коју генерише њихова елита према Бугарима и Бугарској, Бугарима у самој Македонији, зар та политичка елита води државу ка нечем добром?“, изјавио је политичар.

Красимир Каракачанов: Северна Македонија у ЕУ, братски или као део Бугарске или Албаније

Тренутну политику Северне Македоније, у којој неки државни службеници вређају етничке Бугаре који живе у држави, не би подржао амерички председник Џо Бајден, сматра Каракачанов.

„Треба да знају да и ЕУ има довољно проблема. Још један, још на Балкану, ако се раније не реши на прави начин, био би сувишан за њих“, закључио је он.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 21. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Бугари никада неће одустати од претензија на Сев.Македонију, односно Јужну Србију.

Оставите коментар