Мирсад Ђерлек: Дошле на наплату журке које су организоване

Почео поново да расте број заражених, и то су велике бројке. Морамо обратити пажњу да што пре зауставимо погоршање стања, рекао државни секретар Министарства здравља

Мирсад Ђерлек (Фото: Бета/Влада Србије/Слободан Миљевић)

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек изјавио је данас да је погоршање епидемиолошке ситуације резултат журки које су организоване протеклих дана.

„Почео је поново да расте број заражених, и то су велике бројке. Дошле су на наплату журке. Морамо обратити пажњу да што пре зауставимо погоршање стања“, казао је он за ТВ Хепи.

Он је напоменуо да на састанку Кризног штаба у среду, неће бити питања о попуштању мера, јер првенствено мора да да буде заштићено здравље људи, а после тога економија.

„Забрињава ме то што данас очекујемо реалније бројке о зараженима и очекујем да ће бити лошије него јуче“, сматра он.

Мирсад Ђерлек: Прве Фајзер-Бионтек вакцине примиће старији од 70 година у домовима

Ђерлек је казао да је поред вакцине потребна и колективна одговорност.

Ако буде настављен овај темпо вакцинације, до краја маја могла би да буде завршена ревакцинација, а до краја јуна грађани у Србији ће бити близу колективног имунитета, додао је он.

„Корона ће трајати још неколико година, неће бити у овом облику у којем је сада, али наш циљ је да је спустимо на ниво сезонског грипа“, рекао је Ђерлек.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 23. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

5 replies

 1. Срби су баш срећан народ. Кад нам се тешке мисли мотају по глави, ту су други да свесрдно помогну и пресеку ток мисли Србина, такорекућ србосецну га, и ослободе тешког терета думања. Након цела 24 сата гледања Даре, Јутјуб је одлучио да, зарад очувања једноумља, спречи заразу природног српског стања вечне поделе на за и против филма и врати их у реалност пандемије, где их је свесрдно дочекао српски државни секретар… Мирсад… машала… обавештавајућ’ пучанство да је мисао, како би дружење могло помоћи у лечењу самоће, плахо наопака, да су Срби сами криви што су, од свих активности у дуњалуку, одабрали да буду позитивни једино на овим прц тестовима, и да је за њиха пријеки лијек (или ти „бир илач“ како кажу у ефенди-Мирсадовом крају) да хин се мало боцне, не би л’ ухафизали како рајетинско крдо стиче имунитет, не би ли хин Мирсо наопослум окрен’о и нафаке метно. Након што је хећим Мирсад разбацио вруће олово у ладну воду, како је научио од нане која је тако бацала и скидала сихре, телалу ТНТ групе се јавило да ће корона трајати још неколико година, да ће мењати облике и да је крајњи циљ да Србима нешто спусти, или да хин боцне… алатком… што је ипак боље него да хин србосјецне… исто алатком. Или, глухо било, да се масовно користи оно вруће олово. И тако… аферим.

  9
  1
 2. Шта је допринело повампирењу “пандемије“ – журке или “нус појаве“
  датих/примљени вакцина?
  Епископи – Лаврентије Трифуновић, Иринеј Биловић, Атанасије Јевтић, Максим
  Васиљевић нису били на журкама, на испраћају Ђорђу Балашевићу…,
  а ипак су се нашли у болници?
  Опет, остали епископи који су били са њима у контакту, непосредно пред
  Сабор, за сада, још увек нису “заражени“ – како је то могуће?

  4
  1
 3. Читам коментар @АммА
  И видим : смета му муслиманско име Мирсада Ђерлека.

  У сећање ми пристижу неки који су 1993 зауставили воз у Штрбцима, легитимисали све путнике, избацили из воза 19 грађана САМО ЗАТО ШТО СУ ИМАЛИ МУСЛИМАНСКА ИМЕНА, и убили их.

  1
  6
 4. Амма, тек након Деда Ђолетовог коментара сам укапирао шта сте желели да кажете. Какав „аха“ ефекат, фантастично!

  Нажалост, или на срећу, већина ће овај мој коментар схватити иронично. Мада – постоји могућност да сте ову стилску фигуру извели несвесно, али ми, након претходних ваших коментара, то изгледа мало вероватно.

 5. @Милан
  Komentator AmmA ga razbija! Svaki mu je bolji od predhodnog. Shvatis sustiny teksta tek posle njegovog komentara.

Оставите коментар