Аустралијски 10Sport: Ђоковић одбио да се обавеже да ће примити корона вакцину

Што се тиче вакцине, ја ћу сачекати и видети. Сада се води дебата и све је још у магли. Не желим да дајем било какве коментаре, истакао Новак а аустралијски лист пренео у другачијем контексту

Новак Ђоковић (Фото: AP Photo/Ben Curtis)

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света и деветоструки освајач Аустралијан опена, дан после великог тријумфа је био суочен са питањима о вакцинацији, а његове речи су поново схваћене и презентоване на погрешан начин.

Српски тенисер је био сведок бурне реакције публике по завршетку финала, када је председница Тениског савеза Аустралије Џејн Хрдличка поручила да вакцинација против вируса корона даје наду и оптимизам за будућност.

Таква њена изјава је наишла на звиждуке, а Ђоковић је касније „морао“ да каже и шта он мисли о целом процесу.

„Има много помешаних мишљења и осећања око свега што се догађа у свету. Не изгледа да је крај близу, нарочито када је Европа у питању, ако говоримо о спортским догађајима. Што се тиче вакцине, ја ћу сачекати и видети. Сада се води дебата и све је још у магли. Не желим да дајем било какве коментаре“, истакао је Новак.

Међутим, његове речи су у извештају аустралијског медија 10спорт изврнуте и представљене на другачији начин.

„Деветоструки шампион Аустралијан опена Новак Ђоковић је одбио да се обавеже да ће примити вакцину против вируса корона. То долази након што су навијачи који су против вакцина критиковани јер су звиждали при церемонији након меча. Победа на Аустралијан опену је пала у сенку због навијача који су против вакцина. Навијачи су извиждали Хрдличку чим је поменула вакцину за вирус корона, а онда поново неколико момената касније. Ђоковић је био гласан када су у питању његови ставови који се противе вакцинацији и одбио је да се обавеже да ће се вакцинисати пред наредни турнир“, наведено је у извештају.

​Нити је Ђоковић био „гласан“, нити је говорио о томе шта ће урадити по питању вакцинације, једино што је икада говорио је да „не жели да га неко приморава на нешто“, те да ће о свему „видети када буде дошао у позицију да мора да донесе одлуку“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 22. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Ја ћу кад и председник после 1,5 до 2,5 милиона грађана

    2
    2

Оставите коментар