Предраг Кон: Упозоравамо данима да је потребно пооштрити мере

Епидемиолог Предраг Кон истакао да је медицински део Кризног штаба ушанчен у свом захтеву да се не сме дозволити нагло повећање броја новозаражених

Епидемиолог Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је вечерас да је медицински део Кризног штаба тражио његову седницу, која би требало да се одржи у среду, наводећи да данима у јавности упозоравају да је потребно пооштравање мера.

„Полицијски час је прошла тема и неће бити на дневном реду седнице али је тема дужина радног времена”, рекао је Кон за Радио телевизију Србију, мада није прецизирао на које би се то објекте односило, али да ће се расправљати шта је најповољније решење и за Београд и за Србију, преноси Танјуг.

Како је рекао, врло добро слуша шта каже заменик градоначелника Горан Весић, али мора да се чује и друга страна.

Он је истакао да је медицински део Кризног штаба „ушанчен у свом захтеву да се не сме дозволити нагло повећање броја новозаражених”.

Предраг Кон: Уколико се настави погоршање мораћемо да пооштримо мере

Како је навео, болнице се пуне и ако се тако настави здравствени радници неће моћи физички да издрже толико посла.

„Видели смо да су викенди и продужени викенди ударни дани, као и да окупљања, било позитивна или нека друга, повећавају ризик од оболевања”, рекао је Кон.

Он је рекао и да се у средњим школама, на пример у Београду, региструје више оболевање код средњошколаца него раније али су бројеви и даље врло мали.

„Међим имамо искуства других земаља да је то нагло кренуло. Па и овде у Врању да је то нагло кренуло код средњошколаца”, рекао је Кон наводећи да ће морати да се расправља о онлајн настави.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар