Немачки професор тврди да је корона направљена у лабораторији

Научник из Хамбурга Роланд Визендангер немачким медијима рекао да има укупно 600 доказа из 2019. и 2020. године

Пијаца у Вухану: да ли је вирус потекао одатле (Фото: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY)

БЕРЛИН – Немачки научник Роланд Визендангер тврди да има доказе да корона вирус није прешао са животиња на људе, већ да је настао у лабораторији.

Научник из Хамбурга је немачким медијима рекао да има укупно 600 доказа из 2019. и 2020. године.

„Информације о вирусу и бројне објаве у стручним часописима и на друштвеним медијима показују да је корона био-несрећа у лабораторији. Корона је дошла из лабораторије у Вухану”, тврди Визендангер, преноси Танјуг.

Кина одбацује наводе да је корона вирус изашао из њене лабораторије

Према његовим речима, вирус се веома добро „качи” на рецепторе људских ћелија и успева да продре у њих, што није било својствено ранијим сојевима корона вируса и указује на неприродно порекло.

Указао је и да се слепи мишеви не нуде на пијаци у центру Вухана, који је називан епицентром инфекције.

Визендангер очекује да ће наредних недеља и месеци бити даљих студија и истраживања о пореклу корона вируса и нада се доказима који ће поткрепити његову тезу.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Немачки професор је можда и присталица равне Земље?
    Наравно да вирус није скочио са слепог миша на Кинеза и заразио целу планету а прича о лабораторијском пореклу је у сврху даљег застрашивања. Иначе, вирус не може бити истовремено и изузетно лако преносив и изузетно опасан по домаћина. Неки болесни умови би то можда желели али то једноставно није могуће, исто као што се не може истовремено бити и висок и низак или и мршав и дебео. Ако вирусу или бактерији нешто додају у геном онда нешто друго из генома мора да буде потиснуто или избачено.
    Када би направили PCR тест на ДЕО ланца било ког другог респираторног вируса и испитали га на пар хиљада људи, добили би нову “пандемију” али то за сада нико неће да покаже.

    3
    2

Оставите коментар