Кина одбацује наводе да је корона вирус изашао из њене лабораторије

Господин Потингер, високо рангирани званичник владе САД, понавља лаж изнова и занемарује оно што је раније речено, рекла портпарол кинеског министра спољних послова

Вухан, кинески град у којем су пре више од годину дана забележени први заражени корона вирусом (Фото: ЕПА/ROMAN PILIPEY)

ПЕКИНГ – Кина је одбацила као лаж изјаву заменика саветника националне безбедности Метјуа Потингера који је рекао да је корона вирус изашао из лабораторије у Вухану, рекла је данас портпаролка кинеског министра спољних послова Хуа Чуњинг.

„Одавно се зна да постоји такозвана теорија о ‘цурењу’ вируса из лабораторије у Вухану, где је наводно вештачки направљен ковид-19. Скоро сви међународни научници и експерти на пољу контроле болести, укључујући и америчке специјалисте, критиковали су ту теорију. Кинески научници су неколико пута коментарисали ову тему. Амерички новинари су такође посетили Вухански институт за вирусологију, где су чули професионално мишљење о целој ситуацији”, рекла је Хуа, преноси Танјуг.

Кинески новинари су такође изнели детаље и чињенице које демантују овакве наводе, пренео је ТАС.

„Господин Потингер, високо рангирани званичник владе САД, понавља лаж изнова и занемарује оно што је раније речено. Надам се да ће америчка страна разјаснити да ли је то личан став господина Потингера или званичан став Америке”, додала је она.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар