Израелски министар здравља: Онима који нису вакцинисани забранићемо рад на одређеним пословима

Биће послова на којима ће радници, да би могли да раде, морати да се вакцинишу или да се тестирају на ковид-19 на сваких 48 сати, рекао израелски министар здравља Јули Еделштајн

Фото: Спутњик

Израелски министар здравља Јули Еделштајн потврдио је да та земља планира да онима који нису примили вакцину против вируса корона забрани рад на одређеним пословима, додајући да ће свако ко фалсификује потврду о вакцинисању, завршити у затвору.

„Биће послова на којима ће радници, да би могли да раде, морати да се вакцинишу или да се тестирају на ковид-19 на сваких 48 сати“, рекао је израелски министар здравља, преноси РТ.

Еделштајн није прецизирао са којих послова ће невакцинисани радници бити искључени, али је позвао све да приме вакцину како би помогли да се живот врати у приближну нормалност.

Дарија Кисић Тепавчевић: Вакцинисане особе могу да преносе вирус

„Вакцинисани и они који су прележали вирус моћи ће од недеље да иду у теретане, хотеле, синагоге, и на концерте“, изјавио је израелски министар док је говорио о израелском систему „зелених пропусница“ које ступају на снагу 21. фебруара.

Пропуснице ће добити они који су примили вакцину или су се опоравили од ковида-19.

Еделштајн је рекао да су израелске власти већ заплениле низ лажних докумената о вакцинацији и упозорио је да ће свако код кога буде нађена фалсификована потврда о вакцини завршити иза решетака.

Израел је водећа земља у свету по броју вакцинисаних, готово седам милиона доза вакцина је већ искоришћено.

Скраћивање наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик/НСПМ, 19. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. А зашто тек на сваких 48 сати? С обзиром на то да чак ни вакцинисање не спречава ширење вируса, ја бих, да сам израелски министар (а и сваки други шеф, пардон министар) ово скратио барем на сваких 12 часова. Иако вероватно ни то није оптимално решење. Стога бих се унапред оградио – ако се то не покаже довољним, остављамо могућност да рок даље скратимо, рецимо на 8 часова, затим на 6 часова, па на 4, итд. А онда бих упитао Дркоња (израелског или нашег свеједно) да ли је могуће ићи и на још чешће тестирање.

Оставите коментар