Ричард Гренел: Зграда Генералштаба подсећа људе на прошлост, а не на садашње пријатељство Америке и Србије

Некадашњи изасланик председника САД за Косово изјавио да је посебно ангажован на проналажење партнера који би помогли да се обнови зградa Генералштаба у Београду

Зграда Генералштаба у Београду (Фото: РИА Новости/Илья Питалев)

Некадашњи специјални изасланик председника САД Доналда Трампа за Косово Ричард Гренел изјавио је да је и даље фокусиран на економску и политичку помоћ Балкану, иако више није у активној државној служби.

У интервјуу за данашњи Блиц, он је рекао да је посебно ангажован на проналажење партнера који би помогли да се обнови зградa Генералштаба у Београду, тешко оштећенa у НАТО бомбардовању 1999.

„Та зграда подсећа људе на прошлост, а не на садашње пријатељство Америке и Србије и заједничку будућност“, указао је Гренел.

Он је оценио да је Србији место у Европи, као и да заслужује бржи пут ка чланству у ЕУ.

„Ја верујем да Србији то није потребно, али Европљани би требало да желе Србију, која је жива, модерна, велика, напредна и испуњена вредним и лепим људима“, рекао је Ричард Гренел.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/Восток, 13. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

 1. In between

  In between
  East an West
  The best and the rest
  We are in between

  Stuck in a twilight zone
  In between
  Darkness and cold neon
  We are in between

  In between
  Devil and deep blue sea
  False friends and real enemies
  We are in between

  Momcilo

  16
 2. Зграда Генералштаба је својеврстан споменик, далеко значајнији од свѣх кипова Немање и других српских великана, на чијем подизању власт ударнички послѣдњих година ради, приграбивши за себе и монопол у том послу. Хипермодерни урадак, који нас баш овакав какав јесте најбоље опомиње нѣ само на величанствено „пријатељство“ с Америком, већ, врло упечатљиво и очигледно, и на право стање наше отаџбине и нашег сопственог духа. Нипошто нѣ трѣба дозволити „умѣтницима“ да свој урадак икако „поправе“. Зграду Генералштаба можемо обновити само ми сами, онда и ако до икакве промѣне у нашем духу дође. Све има своје врѣме, па тако постоји врѣме разарања и врѣме изградње (Проп. 3: 1-8 – http://sloven.org.rs/biblija/21003.html)

  18
 3. Амери кад желе да остваре циљ, не презају ни од тога да буду будале. Нити ме занима шта има да каже, нити од њега очекујем било какву помоћ. Очигледно је да желе да склоне трагове свог иживљавања над нама и ништа више.

  18

Оставите коментар