На сајту Фондације „Алек Кавчић“ доступни нови бесплатни уџбеници

За седми разред је доступан уџбеник из ликовног, а за осми уџбеник и збирка задатака за физику, уџбеник и радна свеска за енглески за четврту и за осму годину учења

Извор: Бесплатни уџбеници

Фондација „Алек Кавчић“ јуче је на сајту besplatnabiblioteka.com објавила још неколико уџбеника за седми и осми разред у пдф издању које ученици могу да користе или штампају за своје потребе. Реч је о издањима Завода за уџбенике, која су прошла процедуру одобравања и имају решење Министарства просвете за коришћење у настави.

За седми разред је доступан уџбеник из ликовног, а за осми уџбеник и збирка задатака за физику, уџбеник и радна свеска за енглески за четврту и за осму годину учења.

У Фондацији за Данас кажу да ће ускоро моћи да се наручи комплет за конструкторско моделовање за предмет техника и технологија за седми разред, издавачког предузећа Инфотехника, чији је уџбеник за тај предмет од раније доступан на сајту.

Инфотехника ће омогућити родитељима да конструкторски материјал купе за 550 динара, што ће бити упола јефтиније од досадашње малопродајне цене.

На Интернету доступни први бесплатни уџбеници Завода за уџбенике Србије

Ова цена ће важити ако се конструкторска кутија наручи преко интернета, о чему ће јавност детаљније бити обавештена у наредном периоду.

Поред поменутих издања, на сајту су од раније налазе уџбеници у пдф-у за трећи разред – за српски, математику, природу и друштво, енглески и ликовно, а за седми разред за српски, математику, физику, информатику и рачунарство, енглески за трећу и седму годину учења.

Реч је о издањима Завода за уџбенике са којима Фондација има склопљен споразум о сарадњи.

Из Фондације најављују да ће ускоро објавити уџбенике за још неке разреде, али нису хтели за Данас да открију детаље.

Понуда бесплатних онлајн уџбеника наљутила издаваче

За сада још нема одговора да ли ће Фондација успети да обезбеди да ученици који желе „папирни“ уџбеник могу да га одштампају у боји по цени од два динара по страници, о чему се преговара са неким штампаријама.

Иначе, пдф уџбенике који се налазе на сајту ђаци тренутно могу да користе као допуну за учење и за вежбање. Да ли ће по њима радити наредне школске године зависи од тога да ли ће се наставници определити за поменута издања Завода за уџбенике.

Одабир уџбеника за наредну школску годину за трећи, четврти, седми и осми разред траје два месеца од објављивања каталога одобрених уџбеника. Каталог за трећи и седми разред ће се појавити 15. фебруара, а за четврти и осми 15. марта.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 9. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар