На Интернету доступни први бесплатни уџбеници Завода за уџбенике Србије

Први бесплатни уџбеници за трећи и седми разред основне школе доступни на сајту Фондације „Алек Кавчић“ besplatnabiblioteka.com 

Фото: Мој Нови Сад

На сајту Фондације „Алек Кавчић“, која је покренула акцију да свако дијете у Србији има бесплатне школске књиге, од данас су доступни први бесплатни уџбеници за трећи и седми разред основне школе чији је издавач Завод за уџбенике Србије.

Бесплатни уџбеници доступни су на сајту besplatnabiblioteka.com.

Из Фондације је саопштено да је рад на бесплатним уџбеницима за осталих шест разреда основне школе у току.

Извор: besplatnabiblioteka.com

Оснивач Фондације Александар Кавчић поручио је на свом профилу на Твитеру да су бесплатни уџбеници сада српска стварност и захвалио Заводу за уџбенике на сарадњи.

Кавчић, који је професор на „Карнеги Мелон“ универзитету у Пенсилванији и бивши ученик београдске Математичке гимназије, раније је рекао да му је циљ да свако дијете у Србији има бесплатне уџбенике, чиме ће се разбити монопол на тржишту, спријечити страни издавачи да енормно зарађују, али и вратити достојанство просвјетним радницима.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(РТРС, 12. 1. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

8 replies

  1. Сјајно и хвала!

    18
  2. Lepo. Samo neka se potrude da izdaju i besplatne štampane udžbenike.

    7
    2
  3. Ove udzbenike ce moci koristiti jedan veci dio djece koja zive u vecim gradovima Srbije kao sto su Beograd, Novi Sad ili Nis. Razlog toga je mogucnost roditelja da prisute djeci racunare.
    Djeca koja zive u manjim mjestima u kojima zbog socijalnoekonomski razloga (ja ne vidim da se firme otvaraju na jugu zemlje od strane vlade jer skoro sve „strane investicije“ idu iskljucivo od Beograda do Subotice) roditelji nece moci da priuste djeci racunare jednostavno nece moci da koriste ove knjige.
    Ovo nije nikakav zlonamjerni komentar ali moramo shvatiti da ova pomoc skoro pa iskljucivo ide namjenjena onima koji bi mogli da prisute udzbenike u stampanom obliku. „Srpsko drustvo“ preuzima sve ono negativno sa tog „razvijenog“ zapada. Tamo drzava daje vise sredstava skolama u bogatijim sredinama nego u siromasnim. Razlog je vrlo jednostavan. Dobitak poreza na imovinu i zemlju je naravno visi u bogatijim sredinama.

    7
    3
  4. На сајту пише да ће од маја бити могуће набавити и штампане уџбенике по ИЗУЗЕТНО НИСКОЈ ЦЕНИ која покрива само трошкове, без профита, само 2 динара по страници и то у боји! Ево поређења – уџбеник из енглеског који користе моја деца, од 120 страница, је коштао минимум 1200 дин, не сећам се тачно, а овако би ме коштао само 240 дин, ако је и мало више, опет је уштеда.
    Сада је битно да ми родитељи тражимо од школе да се определи за ове уџбенике, јер период у коме то школе је ово тромесечје.
    Делите људи ово на вајбер групама!

    18
  5. @Slobodan Mandic
    Не брините, сва та деца имају телефоне.

    10
  6. Младим Србима који живе расути по свету, често у карантину, Алек Кавчић је подарио најкориснији новогодишњи поклон.

    10
    1
  7. Изузетна вест.
    Како корумпиране “просветаре” натерати да ове уџбенике препоруче деци.

  8. Фондација Алек Кавчић издала ја данас нове бесплатне уџбенике, углавном за 8 разред : физика, енглески, ликовно, конструкторски материјали . . .

    https://www.besplatnabiblioteka.com

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading