Александар Вучић: Имам 75 кумова, немам никакво учешће у њиховим бизнисима

Нека им је срећан посао свима. Мене богатство не занима, немам рачун ни у једној страној банци, моја имовина није увећана ни за динар, поручује председник Србије

Александар Вучић (Фото: Сајт Председника Србије)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да уверава народ да ће успети у борби против мафије и да га никакве лажи и претње неће зауставити, јер ће се борити док је жив, као и да нико неће срушити Србију која је данас симбол успеха.

„Много је лажи и подршке мафији било из различитих политичких сегмената, и много контаката које су имали представници мафијашког дела полиције са различитим политичарима и унутар власти и унутар опозиције, на ширењу лажи и скретању пажње са оног што се стварно радило”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре, преноси Бета.

Он је рекао да су неки полицајци приведени јер су приликом претреса куће осумњиченог за криминал видели пиштољ али нису реаговали, наводећи да нису знали да је простор озвучен.

„Онда правите мозаик ко их је довео на њихова места у полицију и штитио”, рекао је Вучић.

Он је рекао да властима „придике држе најгори прелетачи из једне у другу странку и они чији је недвосмислени пријатељ нарко дилер саопштио да је од њега тражено да исели неподобне новинаре из места где ти прелетачи живе”.

Вучић је рекао и да се води „прљава кампања”, као кад је његовог брата „претукла жандармерија”.

Криминална група око Беливука испостава мафијашког клана из Црне Горе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је криминална група око Вељка Беливука била „страховито снажна подружница” мафијашког клана из Црне Горе.

Вучић је казао да у Србији делује „увезена мафија” из Црне Горе.

„Београд им је био важан као логистички и центар трговине дрогом. Главне вође, попут Беливука, имају свог газду који је данас на територији Црне Горе. То су увезене убице и криминалци а онда је овде створена страховито снажна подружница која је успела да створи војску без врховног команданта и његовог заменика који су били у другој земљи”, казао је Вучић у ванредном обраћању грађанима, преноси Бета.

Данас: Екипа Вељка Беливука – од чувања Вучића на инаугурацији до хапшења за убиства

Навео је и да су једном од два супротстављена криминална клана из Црне Горе, у Србији биле доступне информације о кретању припадника другог клана.

„Не бих искључио могућност да су високи функционери различитих служби помагали ту на различите начине. Нема сумње на оперативном нивоу да је све то тешко учинити без нечије подршке, помоћи или прећутне сагласности. Зато овако жустро и енергично радимо да се таквима супротставимо и да истражимо све из државног апарата који су им на различите начине помагали”, рекао је председник Србије.

Похвалио је координацију Безбедносно-информативне агенције (БИА) и полиције који по његовим речима, „никада нису били боље увезани” него данас.

Имам 75 кумова, немам никакво учешће у њиховим бизнисима

Председник Србије Александар Вучић данас је рекао да има 75 кумова и да нема никакво учешће у њиховим бизнисима.

Вучић је на конференцији за новинаре на питање како коментарише то што је његов кум Никола Петровић купио авио-компанију „Air Posh” од бизнисмена Станка Суботића, рекао да је Петровић богат човек који се бави приватним бизнисом, али да он нема никакве везе са тим пословима.

Вучић је истакао да није давао никакве дозволе Петровићу, који је био директор Електромреже Србије (ЕМС) од септембра 2012. до краја 2016. године, а да му је режим Демократске странке давао дозволе за градњу мини-хидроелектрана.

„Нека им је срећан посао свима. Мене богатство не занима, немам рачун ни у једној страној банци, моја имовина није увећана ни за динар. Не возим скупа кола већ шкоду, волим да попијем добро вино, све чешће домаћих произвођача”, рекао је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. За Кума,,од српских произвођача, на увце:

    Нек ми буде задња чаша,
    Задње вино које пијем.
    Ако лажем, ако лажем
    Нек ме није, нек ме није!

Оставите коментар