Дмитриј Песков: Неприхватљив санкциони притисак из Вашингтона

Видимо, да тако кажемо, сталне санкционе рефлексе америчких законодаваца. Знате да сматрамо такве приступе неприхватљивим, казао портпарол Кремља

Дмитриј Песков (Фото: РТРС)

Кремљ намерава да сачека резултате расправе о предлогу за нове санкције Русији у америчком Конгресу због ситуације са Алексејем Наваљним пре него што реагује на ову иницијативу, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Видимо, да тако кажемо, сталне санкционе рефлексе америчких законодаваца. Знате да сматрамо такве приступе неприхватљивим уопште у билатералним односима кроз призму неког санкционог притиска“, рекао је Песков новинарима.

Истовремено је приметио да ће у Конгресу уследити „неке расправе по овом питању. Хајде да сачекамо и видимо у ком правцу ће се те расправе одвијати“.

Портпарол је истакао да ова ситуација није разлог за хитну реакцију председника Русије Владимира Путина, али да би могли да му поставе питање о томе у оквиру разговора на неком догађају, ако то питање остане актуелно.

Џозеф Бајден: Натераћемо Русију да „плати“ за све

Песков је подсетио да је став Русије о овом случају раније изнео руски министар спољних послова Сергеј Лавров, који је истакао неприхватљивост оптужби против Москве.

„Не намеравамо да узимамо у обзир такве изјаве о примени наших закона на оне који их крше, на пресуде нашег руског суда. Спремни смо да објашњавамо ове теме, али нисмо спремни ни са ким да о њима расправљамо“.

Раније је саопштено да је шест америчких сенатора поднело је америчком Конгресу предлог закона о увођењу санкција руским званичницима у вези са ситуацијом са опозиционим лидером Алексејем Наваљним.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 4. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар