Кина забранила мобилне телефоне у свим школама

Из кинеског Министарства образовања наводе да овај потез штити ученике и помаже им да се концентришу на учење уместо да троше време на интернет и играња видео игара

Дописивање мобилним телефонима (Извор: ИН4С)

Ученицима основних и средњих школа широм Кине више није дозвољено да носе мобилне телефоне у школу уколико немају стварне потребе и уколико њихови родитељи не поднесу писмени захтев, наводи се у новој одлуци објављеној на сајту Министарства образовања Кине.

У случају да постоје писане пријаве родитеља, наглашава се да ученици који донесу мобилне телефоне у школу морају исте да предају надлежнима у својим школама, уместо да их носе са собом у учионицу.

У складу с тим, школе ће бити надлежне да спроведу цео поступак и да одлуче где и како ће се чувати телефони, као и ко ће бринути о њима.

Из кинеског министарства наводе да овај потез штити ученике и помаже им да се концентришу на учење уместо да троше време на интернет и играња видео игара.

Како би се олакшала комуникација између ученика и њихових родитеља, уредбом ресорног министарства се предлаже постављање јавних телефона у школе, као и тражење других иновативних решења.

Поред тога, наставници више не смеју да задају домаће задатке путем мобилних телефона нити да траже од ученика да заврше домаће задатке на мобилним телефонима, преноси Кинески интернационални радио.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 2. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Браво!
    Школа је место где се стиче знање и васпитање. Паметан потез кинеских просветних власти.

  2. Нашим законопреписивачима чак неће бити потребно ни да ангажују преводиоце са кинеског, могу само овај чланак да прераде. Тол’ко ваљда знају и без мобилног.

Оставите коментар