Руски бизнисмен тврди да је вила на Црном мору његова а не Путинова

Аркадиј Ротенберг, који је 2019. продао свој удео у гасоводу компаније Стројгазмонтаж за суму која се процењује на 990 милиона долара, каже да је палату купио пре две године

Вила на Црном мору (Фото: Бета/АП/Јутјуб)

Руски бизнисмен Аркадиј Ротенберг тврди да је власник велике палате на југу земље коју је ухапшени руски опозиционар Алексеј Наваљни повезао са председником Владимиром Путином.

Наваљни и његова Антикорупциона фондација објавили су недавно видео снимак у којем су тврдили да раскошна палата у Геленџику на обали Црног мора припада руском лидеру.

Снимак је имао 103 милиона прегледа, преноси Ројтерс.

Русија: Обелодањене фотографије наводне Путинове палате вредне милијарду евра

Ротенберг, бивши Путинов џудо спаринг партнер, који је 2019. продао свој удео у гасоводу компаније Стројгазмонтаж за суму која се процењује на 990 милиона долара, каже да је палату купио пре две године.

„Сада то више неће бити тајна, ја сам корисник”, рекао је бизнисмен у видео снимку на каналу Телеграм, пренео је Танјуг.

Објаснио је да је било компликација и да је било доста кредитора, али да је успео да постане корисник палате.

Путин је прошле недеље демантовао гласине да поседује палату у Геленџику на Црном мору, наводећи да та палата не припада ни њему, нити неком члану његове породице.

Путин је на онлајн састанку са студентима казао да није погледао видео који је претходног викенда објавио тим опозиционара Алексеја Наваљног, пре свега због недостатка времена и да сматра да су гласине о палати коришћене за покушај „испирања мозга” Русима.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 30. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар