Председник Танзаније: Вакцина може бити део стране завере за ширење болести и крађу богатства Африке

Ми у Танзанији успели смо да останемо годину дана без короне. Наш Бог је изван Сатане и Сатана ће увек неуспешно користити различите болести, рекао Џон Магуфули

Џон Магуфули (Фото: Танјуг/AP Photo)

Светска здравствена организација (СЗО) позвала је Танзанију да следи науку, дан након што је председник Танзаније изјавио да су вакцине против ковида 19 опасне и непотребне ако људи верују у Бога и користе алтернативне лекове као што је инхалација паром.

Директор СЗО за Африку Матшидисо Моети позвао је у објави на Твитеру Танзанију да појача мере за заштиту јавног здравља као што је ношење заштитних маски и да се припреми за кампању вакцинације против ковида 19.

Председник Танзаније Џон Магуфули у среду је изјавио да вакцина може бити део стране завере за ширење болести и крађу богатства Африке.

„Ми у Танзанији успели смо да останемо годину дана без короне. Наш Бог је изван Сатане и Сатана ће увек неуспешно користити различите болести“, рекао је у Магуфули.

Он се раније такође подсмевао тестовима на корона вирус и тврдио да су давали позитиван резултат на воћу.

Танзанија није објављивала податке о зараженима корона вирусом од 8. маја, када је имала 509 случајева инфекције и 21 смртни случај, преноси Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 29. 1. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading