Зоран Радојичић: Лекари се не вакцинишу јер нису довољно информисани

Радојичић, који је стручњак из области дечје хирургије и урологије, рекао да се он вакцинисао, након што је разговарао о томе са млађим колегама, али и са сином који је лекар

Зоран Радојичић (Фото: Танјуг)

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је данас да се неки лекари нису пријавили за вакцинацију против корона вируса зато што нису довољно информисани.

Радојичић је за Радио телевизију Србије рекао да се он вакцинисао, након што је разговарао о томе са млађим колегама, али и са сином који је лекар.

„Он ми је дао потпуну слику различитих вакцина и аргументима наговорио, убедио да примим вакцину”, рекао је Радојичић, који је стручњак из области дечје хирургије и урологије.

Радојичић је нагласио да иза вакцина стоје многобројне научне студије, али да је недовољна информисаност довела до тога да се путем друштвених мрежа прети онима који су се вакцинисали.

„Наравно, живимо у таквим временима да сви имају своје мишљење, друштвене мреже лако заврте различите тезе и дају им на значају, тако да је све то ризик овог данашњег времена и онда ни млади људи не могу да буду сигурни у неке ствари које су егзактне”, истакао је он, преноси Бета.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 29. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. Dve stvari dakle: lekari nisu informisani o medicinskim pitanjima? a ko bi onda trebalo da bude informisan?
  A problem je sto svako ima svoje misljenje?
  Samo da se krstis i cudis ovakvim izjavama…

  16
 2. Истина је сасвим другачија (обрнута):

  Лекари се не вакцинишу јер су ДОВОЉНО информисани.

  (Схватили су: медицина је постала бизнис. У сврху већег профита Газде прво направише вирус и болест, затим склепаше „вакцину“, тј. лек, који треба да купимо од истог Газде; укратко, схватили су да као кретени треба да понављају текст који им Газде прописују, а већина лекара је и довољно паметна и довољно сујетна, да то једноставно, не пролази код њих.)
  То је све.

  14
 3. Откад је медицина егзактна наука, о чему овај човек прича?

Оставите коментар