Зоран Заев: Северна Македонија добија 8.000 вакцина из Србије

Вучић је желео да ово буде донација, али смо се ипак договорили да их платимо по набавној цени, рекао премијер Северне Македоније

Зоран Заев (Фото: Георги Ликовски/ЕПА)

Премијер Северне Македоније Зоран Заев саопштио је да ће у Северној Македонији стићи 8.000 Фајзерових вакцина које је шаље Србија, преноси портал Плусинфо.

„Реч је о озбиљном чину пријатељства, Србија жели солидарно да подели са јужним суседом део вакцина које има”, написао је Заев.

Како је истакао у комуникацији са председником Србије Александром Вучићем договорили су да Северна Македонија добије 8.000 Фајзерових вакцина које је набавила Србија.

„Вучић је желео да ово буде донација, али смо се ипак договорили да их платимо по набавној цени”, нагласио је Заев и додао да је ово срећна вест имајући у виду да су слали писма и другим земљама за помоћ око вакцина, пренео је Танјуг.

Заев је изразио захвалност у име македонског народа и навео да је реч о озбиљном чину пријатељства.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Dobar potez. Treba dozvoliti svima iz ,,turskog dela“ bivše Jugoslavije da se besplatno leče u Srbiji, besplatno studiranje i studentske domove, omogućiti njihovoj radnoj snazi radne dozvole… Kad bi u Srbiji imali brojnu i uticaju dijasporu, zemlje okruženja bi dva puta razmislile o svom odnosu prema Srbiji i prema Srbima u tim zemljama. Pri tome, Srbija bi bila popunjavanja stanovništvom, koje ima sličan kulturni obrazac našem i znanje srpskog jezika.

    2
    1

Оставите коментар