Александар Вучић: Имам снимке својих разговора који су доказ прислушкивања

Чувам те снимке и нећу вам то дати, јер нећу да рушим своју државу, пошто верујем у њихову част и поштење људи у овој земљи, рекао председник Србије

Александар Вучић (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да поседује снимак дела својих прислушкиваних разговора, на којима се чује звоно телефона и цели разговори које је имао.

Ако је потребан већи доказ од тога да је прислушкиван, очекује да му се каже, али се сам неће бавити тим питањем, већ то препушта, како је рекао новинарима у Лаћарку, надлежним српским органима.

„Чувам те снимке и нећу вам то дати, јер нећу да рушим своју државу, пошто верујем у њихову част и поштење људи у овој земљи. И верујем да им страни интереси неће бити испред интереса Србије”, навео је Вучић.

Уверен је да ће надлежни тај посао урадити у складу са законом.

Александар Вучић у Лаћарку (Фото: Танјуг)

„Нећу тиме да се бавим. Наша држава постоји, за разлику од других које постоје само на папиру и којима руководе стране службе. Србија је једна од ретких независних држава и тиме може да се поноси”, поручио је Вучић.

Додаје да то само говори да одређени људи не заслужују значку коју имају.

Истиче и да је Србија земља у којој не доминирају интереси туђих страних служби и где се не ради о њиховом интересу.

На питање да прокоментарише изјаву бившег начелника Управе криминалистичке полиције (УКП) Србије генерала Родољуба Миловића – да српска држава не постоји ако је тачно да је председник Србије прислушкиван годину и по дана – Вучић је кратко одговорио да је Миловић у праву, да такве ствари не смеју да се дешавају, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

 1. Прислушкивао је док је самог себе прислушкивао. Више од годину. Упорно и достојанствено, како пристојност налаже… Неустрашиво, не бринући за своју безбедност, а не излажући друге опасности… Онда је преломио. Пријавиће себи себе да прислушкује док себе прислушкује. Изнео је своје снимке пред себе и рекао у себи : “ Ево ти, све знам. Али нећу ја да се бавом овим језивим државним ударом, не желим да рушим своју земљу, ти се бави тиме…“ Спустио је поглед пред собом, није смео да погледа себе у очи, јер су те очи веровале у његову људскост и поштење… Ни претпоставио није да се прислушкује и ово признање прислушкивања сопственог прислушкивања…
  Ау, да нисам снимао док сам прислушкивао писање овог коментара, заплео бих се к’о луда у плетење, пардон, у прислушкивање…

  14
 2. Геније, зашто глуматаш глупљег него што јеси? Па од прве секунде твог ренесансног политичког аранжмана си под присмотром и контролом. То си прихватио и на то се обавезао. Теби смета што си схватио, додуше касно, да Неша није само слина, него има нешто соли у глави и да се обезбедио од твојих хирова. Како год, то је ваша лична мафијашка ствар. Ти њему Крушик, он теби Јовањицу, ти његову смену, он теби прислушкивање и тако то. А државу си тотално уништио и обесмислио и потпуно је петпарачки да се представљаш као њен заштитник.
  Да се стварно нешто дешава, ствар би била завршена у тишини. Играчи почишћени без трага. Не истресај прљаве гаће у јавност, свашта испада из њих. А и смрди, брате!

 3. Често се каже да се историја понавља – бар два пута (а биће и чешће…); каже се: први пут је трагедија, а други пут фарса… Мада, ова садашња комендија са прислушкивањем неодољиво подсећа на времја оно.. знате већ: “вријеме сталних успијеха у соц-изградњи, свијесних трудбеника, радника, сељака и поштене интелигенције, апотеозе борбе за чистоту револуције“: Брионски пленум 1966 г., када је страдао Ранковић и још по неко из владајуће црвене мафије.
  Ово сада изазива реминисценције…
  Постоји и једна “урбана легенда“ из оног доба (наравно – нико не зна шта је у томе истина, и да ли се то упште икада и догодило): причало се да је у подрумима доњим испод палате “Албанија“ постојао велики прислушни центар УДБЕ, и да су ту Ранковићеви људи прислушкивали и Највећег Сина Народа и Народности… Али, да су им у одлучном тренутку, пред сам Брионски Пленум 1966 г. конце смрсили храбри војни органи КОС-а, после чега је тај подрум пливао у крви…
  И у овој садашњој фарси се назиру неке сличне поделе, али – као и у свакој фарси, када завеса падне, чуће се и колики ће аплауз бити (ако га и буде).

  10
 4. Чујем, доживотног почасног председника Удружења рома Србије, који ( тренутно ) глуми министра полиције, када каже: „ Председник Александар Вучић је човек који се бави само политиком и ничим другим. Он се не бави бизнисом па вас не занимају његове пословне везе, јер их нема. Не занимају вас никакве друге везе или активности, јер је он читав свој живот посветио само политици, само Србији “ .
  Па онда и управника логора који се плачним гласом обраћа грађанима.
  Питам се, има ли у тим снимцима и на колико места једна омиљена реченица :
  „ А колики је мој део ? “.
  Не личи на њега, да се дере без разлога !
  Верујем, сазнаће и то грађани наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине.
  После ослобођења !

Оставите коментар