Дритан Абазовић: Мило Ђукановић дугује дванаест милиона евра пореза

Сада је ваљда јасно шта се крије иза дизања тензија, приче о идентитету, угрожености…, написао потпредседник црногорске владе на Твитеру

Дритан Абазовић (Фото: Борис Пејовић)

Потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић објавио је да председник Мило Ђукановић, „док прича о наводном поштовању Устава и закона“, дугује 12,4 милиона евра пореза држави.

„Сада је ваљда јасно шта се крије иза дизања тензија, приче о идентитету, угрожености…, написао је Абазовић на Твитеру.

​„Нема више недодирљивих“, додао је тим поводом Абазовић.

Због дуга блокиран рачун Ђукановићеве компаније

Због дуга за порез, који тачно износи 12.456.821,8 евра, 11 дана је већ блокиран рачун компаније „Глобал Монтенегро“, у власништву Мила Ђукановића и његовог кума Вука Рајковића.

То показује нови списак који је у понедељак објавила Централна банка (ЦБЦГ) са пресеком 31. децембра прошле године, а чије је део објавио и Абазовић на Твитеру.​

Рачун је блокиран по решењу јавног извршитеља Александра Бошковића, донетог 9. септембра 2016. и решењу јавног извршитеља Александре Томковић Вукославчевић од 8. новембра исте године.

Према подацима из Централног регистра привредних субјеката, реч је о решењима којима је одређено извршење уписом, пленидбом, проценом и продајом удела Вука Рајковића.

Оснивачи фирме су Рајковић и Ђукановић, који је власник 50 одсто удела, али је пренео права управљања због државне функције, наводе „Вијести“.

Фирма газдује земљишним комплексом од 20 хиљада квадрата у подножју брда Кошљун на улазу у Будву.

„Глобал Монтенегро“ је, како се подсећа, у јулу прошле године изашао из блокаде, у којој је био нешто више од годину дана због дуга од 111,9 хиљада евра Општини Будва по основу пореза на непокретности.

​Последњих дана расту тензије између председника Црне Горе и нове Владе.

Подсетимо, Ђукановић је 2. јануара вратио на поновно одлучивање законе које је донела Скупштина на седници 29. децембра 2020. године, међу којима је и Закон о изменама и допунама Закона о слободи вероисповести. Само два дана касније, успротивио се предлогу нове владе објавивши да нема услова за опозив седам амбасадора како је то предложено.

Владајућа парламентарна већина је поручила да ће поново изгласати све законе и ставити тачку на, како су навели, јефтин покушај блокаде државе.

Црногорски премијер Здравко Кривокапић је оценио да тај потез Ђукановића најбоље показује како процес кохабитације функционише у пракси, наводећи да црногорски председник наставља у вишегодишњем маниру да Црну Гору третира као свој феуд.

Оштру поруку Ђукановићу упутио је и Абазовић.

„Ако прекрши Устав, сменићемо га!“, поручио је Абазовић.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 5. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Glodara treba totalno rasturiti. Sve po zakonu! Da se pokaže ovima ovde kako se to radi.

Оставите коментар