Горан Весић: Београд донирао СПЦ у Хрватској сто хиљада евра

Град Београд је данас уплатио донацију Митрополији загребачко-љубљанској Српске православне цркве у износу од 100 хиљада евра, рекао заменик градоначелника Београда

Горан Весић (Фото: Раде Прелић/Танјуг)

Град Београд је данас уплатио донацију Митрополији загребачко-љубљанској Српске православне цркве у износу од 100 хиљада евра како би наша црква купила 30 мобилних јединица површине 15 метара квадратних са тоалетом.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић разговарао је телефоном данас са митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем у вези са последицама земљотреса који је погодио Хрватску, саопштила је Градска управа.

Весић је рекао да је разговарао са митрополитом Порфиријем и у име града изрази жаљење због штете коју су претрпеле наше цркве и манастири након земљотреса.

„Град Београд је данас уплатио донацију Митрополији загребачко-љубљанској Српске православне цркве у износу од 100 хиљада евра како би наша црква купила 30 мобилних јединица површине 15 метара квадратних са тоалетом”, рекао је Весић, пренето је у саопштењу.

Александар Вучић: Хрватској милион евра од Србије као помоћ због серије земљотреса

Мобилне домове српска црква ће уступати најугроженијим породицама у Хрватској које су остале без крова над главом, рекао је Весић у телефонском разговору, јавља Танјуг.

Такође, Весић је с митрополитом разговарао о обнови кућа и српских цркава које су оштећене у земљотресу.

Како се наводи, Град Београд ће помоћи да се обнове куће у селу Мајске Пољане, које су тешко страдале у земљотресу, као и српске цркве у Петрињи и Сиску.

Весић је позвао све компаније и појединце који могу да помогну да се обрате Митрополији загребачко-љубљанској и донирају или купе мобилне јединице за смештај угрожених породица.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 31. 12. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading