Александар Вучић: Хрватској милион евра од Србије као помоћ због серије земљотреса

Спремни смо да пружимо сваку врсту помоћи. Желим да се Хрватска брзо опорави, да брзо обнови све објекте, рекао је председник Србије

Разорене куће у Петрињи (Фото: Антонио Бронић/Ројтерс)

Председник Србије Александар Вучић послао је писмо Влади Србије у којем је замолио да се милион евра из слободних средстава пребаци Влади Хрватске као помоћ због серије земљотреса који су погодили ову земљу.

Вучић је јуче рекао да је Србија спремна да помогне Хрватској, и технички и финансијски, и да се нада да је земљотрес прошао уз минималне жртве.

„Спремни смо да пружимо сваку врсту помоћи. Желим да се Хрватска брзо опорави, да брзо обнови све објекте“, нагласио је он. Вучић је рекао да ако било шта може Србија да помогне то ће урадити.

„Веома ми је жао и спремни смо да пружимо сваку врсту техничке и финансијске помоћи“, додао је он.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/Восток, 30. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

6 replies

 1. Од Јасеновца до Олује. Хрватска држава је архинепријатељ Срба. У то име, милионче од тих истих Срба, за државу Хрватску. Док се српска деца лече на СМС.
  Свака српска критика Хрвата, по систему „шта су нам радили“, чисто је лицемерје.
  И да, овај човек ће добити 2 милиона српских гласова на следећим председничким изборима. Има народа који, заиста, не треба да постоје

  22
  1
 2. Док U лијепој њиховој вагају да ли је земљотрес по злу бар близу брадоњама с кокардама великим као тањири, Суперхик шаље милионе U помоћ, из буџета који је ионако празан, па се пуни кажњавањем српске сиротиње којој се отимају станови због 60 евра дуга, кад се не носи брњица, кад се удише одвећ загађени ваздух током полицијског часа и слична тешка кривична дела из домена домицилног тероризма, у која једино не спада писање „Алаху екбер“ графита по центру Београда, баш у доба тог полицијског часа, руком једног од хиљада невиних, безимених дечака, од којих су сви до једног рођени у Авганистану 1.1.2015., док у другој носи кожицу да не згули чело док клања где му се ћефне и не мора да носи маску јер му вера не дозвољава, ал’ дозвољава неверни КрзШт. Не сумњам ни да ће одговор из Загреба бити да србијански предсједник не може овом врстом помоћи опрати своју ћетнићку биографију, нити да ће Томпсон, на масовно посећеном добротоворном концерту „Бал вампира U маскама“, искористити прилику да се за помоћ захвали традиционалним поздравом „чавао U главу“.
  Неки веле да људској глупости нема краја. За људе баш и нисам сигуран, ал’ за Србе …

  23
  1
 3. Мислим да је требао уз евриће послати и коју „ћетнићку чоколадицу“. Е да, шта би са оним кућама уништеним од земљотреса у околини Ваљева. Да ли су поправљене од пара што нам је Хрватска послала – у ствари, да ли су уопште поправљене после двадесетак година?
  Још једно питање , колико Ђоковић шаље ? Да се не обрукамо пред Хрвојима.

  14
  1
 4. Нешто се не сећам да је Хрватска нешто помогла Краљево после земљотреса. Додуше (тада опозициони) напредњаци јесу, али искључиво неке своје чланове. Ко ће коме, ако не свој своме.

 5. Обрадовала ме је помоћ Србије настрадалим грађанима од замљотреса, у Петрињи и Глини.

  Јутрос на пијаци, жали ми се познаник :
  – А што ми помажемо Хрвате ?
  Кажем му : помажемо људе који су остали без крова и који у страху од нових потреса дрежде на хладним улицама очекујући нешто топло. Помоћ из Београда ће их угрејати.
  – Ал то су Хрвати – наставља он
  Па шта – велим ја – то су обични људи као ти и ја, којима треба пребивалиште, који не пате од “вируса слоба-фрањо-алија”. Али, ако баш инсистираш на крвним зрнцима, Петриња и Глина су за време Војне Крајине били настањени искључиво Србима граничарима. У Глинској православној цркви су усташе убиле масу Срба.

  Међу страдалима има и њихових потомака.

  1
  9
 6. @Деда Ђоле

  „Обрадовала ме је помоћ Србије настрадалим грађанима од замљотреса,
  у Петрињи и Глини.“

  Да се не заборави:

Оставите коментар