Вељко Ђурић Мишина: Ако не прекинете хајку на мене на „Стању ствари“ – тужићу вас редовном суду

И овог пута харанга против мене се наставља на вашем сајту, десетине небулозних коментатора „дивљају“ по вашем сајту против мене

Вељко Ђурић Мишина (Фото: Соња Ракочевић)

Господине уредниче,

После објављивања сваког мог текста на вашем сајту „Стање ствари“ у континуитету објављујете увредљиве коментаре против мене и не вршите никакву селекцију. Тако коментаторима омогућавате да ме клевећу, вређају, називају погрдним именима, незналицом, издајником… што је са ваше стране крајње непрофесионално. Тиме грубо угрожавате моју личност.

Тако и овог пута харанга против мене се наставља на вашем сајту, десетине небулозних коментатора „дивљају“ по вашем сајту против мене.

Вељко Мишина Ђурић: Тврдња да умањујем број жртава у Јасеновцу сулуда оптужба без икаквог основа

Захтевам да у складу са елементарних етичким кодексима новинарства одмах уклоните такве увредљиве коментаре, јер немате право да омогућавате хајку на било ког човека, зато што се не слажете са његовим ставовима.

У противном забрањујем вам да убудуће објављујете моје текстове на било који начин, а на ваше непрофесионално понашање и елементарну некултуру жалићу се новинарским удружењима, а вас ћу тужити редовном суду!

Остајем с уверењем да смо се добро разумели и договорили.

Вељко Ђурић Мишина

Прочитајте јошCategories: Разномислије

Tags: , ,

13 replies

 1. Hoće li se javiti online hrišćani? Neka se pripremaju za Božić i idu u crkvu!

  2
  35
 2. Питам се шта би тек било да уредник Стања ствари не уклања увредљиве коментаре читалаца за које је постало неиздрживо јавно обраћање тренутног директора Музеја жртава геноцида. Ако већ мора да се бави нечињењем и злочињењем порицања Покоља, геноцида почињеног над Србима од стране НДХ, нека то барем ради ћутке. Лијепо је рекао професор Ковић: „Када неко почне да нам блати Јасеновац, реците му ЕЈ, ЋУТИ… ЋУТИ!“
  https://youtu.be/x8oZ70Ml5BM

  59
  4
 3. Овај човек је погубљен. Одавно не зна шта ради и шта пише. Министарство културе Републике Србије треба да се огласи.

  55
  4
 4. Препоручујем свима, који изврћу или умањују усташки геноцид (укључујући и г. Мишину), да прочитају (досада) најпотреснију (документовану) књигу о злочинима усташа и католичког клера над српским народом у НДХ: „НАДБИСКУП ГЕНОЦИДА“ (L*Arcivescovo del genocidio) аутора Марка Аурелија Ривели (Marco Aurelio Rivelli).

  53
  3
 5. Ох, чедности наивне француске собарице!
  Видех доста заједљивих коментара поводом Ђурић-Мишининих „научних“ сматрања, али према свецу и тропар. Не можете неком тек тако и неутемељено солити памет. Нисмо мала деца. Наравно, врло је ружно неког етикетирати као издајника без поузданих доказа, тек на основу надрљаних бедастоћа, и то ником нисам чинио, па ни Мишини. Али и он себи допушта ништа мање безобраштине према читаоцима, па му не вреди сада глуматати уцвељеност.

  Горње писамце одлично илуструје његов однос према истини, професионалности, чињеницама, па дâ се закључити – и његов приступ научном раду. Сад увиђам да сам преблаг према њему био у својим коментарима. Јад и беда.

  33
  3
 6. Искрено ме запрепасти и забрине кад видим неког на јавној функцији као што је Мишина да тражи, и то овако агресивно, да се народу запуше уста. Откуд идеја да се његовим (јавно израженим) ставовима не сме противуречити и да се његове (јавно изречене) мисли имају третирати као догме које се снисходе од Мишине надоле ка раји, и не трпе никакво преиспитивање или, далеко било, противљење?

  Могуће да им пример даје нервозни Вучић (риба од главе смрди) који намерава да уведе и закон (или је већ увео?) по ком ће се кажњавати сви који коментарима и твитовима потресају његов осетљиви нервни сустав, дижу му притисак, те га својим брбљањем и брљањем по његовим сензибилним чакрама доводе у стање хистерије.

  Пре него што Стање ствари реши да, по налогу господина Мишине, укине слободу говора у Србији, предлажем да убудуће, на сваки његов текст који се објави, унајме десетак ботова који ће га хвалити на сва уста и дивити му се у коментарима („Браво, јуначе!“, „Свака част, господине!“, „Е, овај кад каже, баш га каже… подршка!“, „Великан српски, велики човек је овај Мишина!“, „Струка рекла, нема шта!“, „Овај зна знање!“ и сл).

  41
  2
 7. Нечист

  Када вам
  Извор
  Пресуши

  А ви
  И даље
  Точите

  Свакаква
  Нечист
  Ту излази

  Момчило

  27
  1
 8. Као што рече угледни списатељ коментара @Горанко Илић, једнако угледан и као офлајн хришћанин, да би се човек духовно и душевно упокојио, мора испричати причу, тј. мора неко испричати причу као да он прича – Горанко је, додуше, ПРЕпричао причу испричану кроз коментаре о духовно и душевно упокојеном вђм – зли дуси, онлајн хришћани, обузели су сајт @стањествари и онеспокојили упокојеног… Одузети им Божић и право на објављивање коментара, све док не васкрсне духовно и душевно упокојени вђм, а то ће бити тачно на деведесетседмохиљадитог избројаног и именованог Србина, уједно и последњег, који је умро од старости уваздушној бањи Јасеновац… И да сви епитимисани злодушни коментатори једногласно отпевају тропар васкрслом вђм…
  Поштованом “ харамбаши“ Лазићу свако добро од Сведароватеља што се свеколико харамбашки држи пред буљуком “ потурица“…

  17
  2
 9. Лица које обављају јавне функције, морају да имају већи праг толеранције према критици од обичних грађана (то се не односи на претње насиљем или друга недозвољена понашања). Стање ствари је један од ретких ,,форума за дискусију“ где уредник улаже доста напора како би вршио редакцију коментара, на страну могућност разногласја коментатора и аутора које је ,,Борба за веру“ погрешно назвала ,,папазјанијом“, а у суштини је квалитетна и ретка платформа за дискусију. Без дискусије, ето нама једноумља. Стога је претња некаквим тужбама бесмислена.

  Нажалост, чини ми се да је господин Ђурић Мишина сам себе довео у садашњу позицију. Бескрајно болну тему српског страдања као да је покушао да монополизује, разговарајући са висине као ,,стручњак“ (ово понашање је усавршио еподемиолог Кон) и без жеље не само да чује недоумице обичних људи (зашто једна методологија важи за страдале Јевреје, а друга за Србе), него да разуме дубину проблема.

  Штета, уважавам господина Мишину (између осталог, написао је књигу ,,Злочин је почео раније“), али не могу га ни редовни ни ванредни судови заштитити од критике.

  35
  1
 10. Интернетски верници не нападају Николу Самарџића на Твитеру због писања о усташама. Нападају историчара који је аутор биографија патријараха

  8
  29
 11. Добро је. Одреаговао је. Мада сматра да он може да пише шта хоће и да вређа осећања оних који поштују страдале од НДХ, али да нико, осим послодавца Вучића, њему не сме да упути реч прекора и оспоравања његових „научних“ достигнућа. Неспособан да прихвати да је више људи могло да се упозна са његовим ставовима на сајту „Стања ствари“, него на свим другосрбијанским сајтовима и да је мали проценат оних који су прочитали те изливе глупости одреаговало на њих, он наставља да размазује оно у шта је сам угазио.
  Мишина треба да буде срећан што није међу онима за које је установљено да су фасификовали своје дипломе и научне радове, већ само очигледно злонамерно напомиње да нема доказа за нешто јасно и непобитно. Довољно је да пређе да ради у неком институту за повјест у Загребу или да престане да вређа и прича неосноване глупости овде међу потомцима страдалих и неће му се ништа догодити. Али, пошто нема никаквих животних достигнућа осим позиције директора једне научне установе, а има обавезу испуњавања задатих циљева, он не сме да одустане.
  То не може да нас спречи да јавно кажемо шта мислимо о таквом његовом деловању. Као што свако сме и треба да каже да Вучићу смрди из уста, јер је то чињеница, тако и овом надобудном историчару треба рећи да знамо своју историју и да су његови ставови лаж и бешчашће. Он брука своју професију и своју нацију.
  Мишина је јавна личност и као такав мора да буде спреман на критичан став према свом јавно изнетом мишљењу. Да се разумемо, Мишини нико не прети и не угрожава га ничим. Нема основа да он добије било кога на суду по том основу. Ми смо толерантни према глупости и лажи, али не наседамо на лажне „научне“ доказе о томе ко нам, како и где поби претке.
  Њему се нисам обратио као недостојном, него читаоцима овог сајта.

  30
  4
 12. Мишина легендо! Е нек’ си им каз’о! Сваки пут кад се наслониш на ону своју, не сумњам ТОЗ-ову, пенкалу, ти надвисиш сама себе. Ни Бубка ти није раван! Баш си им га напис’о, онако до-турски, а нарочито овом господину уреднику, који поседује .. како си ово рек’о.. а да!.. „елементарну некултуру“… и ни макац преко тога. Него слушај… док је време.. ово некултурно да патентираш, а онда на двоструки докторат. На свеучилиште, јакако, да ти овде опет којекакви Крестићи не спочитавају да си уш’о у забран. У међувремену, штета што Лазић није новинар за плату, па се можеш жалити журнал удругама исто колико и Водоводу. Ал’ и за редовни и нередовни суд.. ја те подржавам! Ако треба има и да сведочим, с обзиром да сам са „случајем Мишина“ итекако упознат, јер сам испод скоро сваког твог писанија објављеног на Стању ствари оставио коментар, и тако годинама уназад. Шта да радим кад си к’о Адидасов „танго“.. умеш брате да легнеш на волеј, па то ти је. Међутим, пре тога да те упозорим на овог како-сам-систематски-уништен-од-елементарно-некултурног Лазића… тај игра на кварно.. регистров’о чапкун страницу на „.com“ домену.. Силицијумска долина. Мож’ да објави шта ‘оће. Штите га, наводно, и некакве повеље о основним људским правима.. мисли, говора, интернет сеирења, итд. у земљи у којој му леба једе домаћин странице… користи математичку експертизу, иако се представља и као новинар.. кажем ти, покварен тип до сржи… осим ако не легнеш на наливку своју чувену, што чучи у прсном џепу сакова, па англо-краснописом пресавијеш табак и лизнеш маркицу за Тихи оцеан. Е сад, што рек’о Маркес.. пошта у доба цовида.. ђаво би га знао кад би то могло стићи, но никад се не зна. И за вакцину су рекли да јој треба 10 година, кад прц… Оно је већ примила, а Бр. 1 је рек’о да примат на решето имају сви угледни чланови ТНТ групе, у шта чика Веља, као самозвани попечитељев трбухозборац, сасма сигурно спада, тако да би и њему ускоро могли да дају бону.. боцу… противу те квароне.. или како ли се већ зове. Можда му и зделује, па за живота прилепи једну нулу на крај најнесрећнијег српског броја.

  30
  4
 13. Ко пише, тај се својевољно критици излаже.
  А пошто не волим да ме критикују а волим да пишем и живим одлучио сам да тужим:
  Своју вагу која каже да имам вишка килограма,
  своје огледало кад ми стомак испадне,
  свој каиш јер ме стеже,
  комшиницу која ме попреко гледа кад бацам смеће поред канте,
  произвођача слаткиша јер су много укусни,
  Хуавеј јер на њиховим телефонима ми фотогрфија никако лепо да испадне,
  породицу и ближње кад ми скрену пажњу на недолично понашање,
  учитеља јер ја сам увек управу,
  комшију јер он има само мишљење а ја истину,
  млеко јер се укисели на столу,
  маму и тату јер ми дадоше „гојазну“ генетику,
  произвођача лампица у семафорима јер се не слажем да ми је црвено,
  штампарије што користе толико речи, и још компликованих,
  конобара који ће мени да каже шта ћу ја да пијем,
  и музику у кафани јер … па ето, кренух да се тужим па и њих да смирим.

  28
  1

Оставите коментар