Калифорнија: Доктор отпуштен због критиковања затварања

Доктор Мајкл де Боаблан, директор трауматологије у оквиру Здравственог центра Џон Мјур, са још двојицом љекара довео у питање исправност одлуке о поновном затварању грађана

Доктор Мајкл де Боаблан (Извор: Снимак екрана/Fox News)

(Zero Hedge, 25. 12. 2020)

Доктор Мајкл де Боаблан, директор трауматологије у оквиру Здравственог центра Џон Мјур у Калифорнији, обавијештен је да је уговор с њим раскинут пошто је довео у питање научне основе за поновно затварање грађана у тој области.

Телевизија КТVU јавила је да је Де Боаблан са још двојицом љекара у писму обласној здравственој управи довео у питање исправност одлуке о поновном затварању грађана.

Де Боаблан је, са докторима Питом Мазолевским и Брајаном Хопкинсом, у писму навео да су „дубоко забринути поводом поновног затварања“.

„Став науке је јасан: даље затварање узрокује знатно повећање степена смртности од других болести“, каже се у писму. „Одлуке органа јавне здравствене управе заснивају се на погрешним претпоставкама.“

Радни однос доктора Де Боаблана у болници у Волнат Крику раскинут је прошле седмице без подробнијег образложења надређених.

„Позиција Директора трауматологије је уговорна, и послије пажљивог разматрања, одлучили смо да не продужимо сарадњу с доктором Де Боабланом“, каже се у саопштењу Здравственог центра Џон Мјур.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте још:Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар