Подгорица: Влада поништила одлуку Главног града о додељивању земљишта тзв. ЦПЦ

Премијер Здравко Кривокапић рекао да је разлог непостојање јасних критеријума за доделу земљишта

Здравко Кривокапић (Фото: Вијести)

Премијер Здравко Кривокапић рекао је да је Влада поништила сагласност Главног града да се уступи земљиште Црногорској православној цркви (ЦПЦ) за изградњу храма у Подгорици.

Он је казао да је та одлука таква јер су нејасни критеријуми за уступање земљишта.

„Нема нико права да крчми државну имовину на било који начин. Морају да се успоставе јасни принципи и критеријуми када се то ради и под којим условима. Влада је у прелазном периоду донијела много одлукa, међу којима и ову, којом уступа земљиште Главног града. Шта би ту требало да настане, ту постоје такође одређене претпоставке, али да не мислите да то има било какве везе са нашим односом према било ком ентитету. То је став Владе, да у будућем временском периоду, желимо да оно што је наше заједничко по јасним критеријумима и принципима, преносимо или на локалну самоуправу или друге ентитете“, казао је Кривокапић.

Скупштина Главног града данас је гласовима владајуће већине из Демократске партије социјалиста (ДПС), Либералне партије (ЛП), Социјалдемократа (СД) и одборника Грађанског покрета УРА Зорана Микића и Милене Вуковић Секуловић усвојила одлуку о додјели земљишта Црногорској православној цркви (ЦПЦ) за градњу храма у Подгорици.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Вијести, 17. 12. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading