Слободан Станковић: Поскупљења и корона

На сва звона је најављено да ће од Нове године бити повећане плате и пензије. Многи су се обрадовали. Али, да ли за радовање има места

Фото: А. Васиљевић

На сва звона је најављено да ће од Нове године бити повећане плате и пензије. Многи су се обрадовали. Али, да ли за радовање има места.

Најављено је повећање пореза на имовину у Београду за шест одсто иако је порез за 2020. за прву зону већ био повећан за 70 процената. Плаћан је 46.000, а онда отишло на 78.000. Већ поскупео кубик воде. Поскупеће и изношење смећа уз смешно објашњење да се прате цене на мало. Оно што прати цену Градске чистоће је цена горива а она је већ доста дуго у мировању. Повећана такса за јавни сервис.

Мало по мало динар по динар и ето у збиру онолико за колико ће бити повећање плата и пензија. А у скупштини приликом презентације буџета министар Мали рече да је буџет развојни и социјални јер се водила брига за повећање стандарда грађана.

Као што увек бива поскупеће и животне намирнице. Уље је већ 20 одсто скупље. Хвалисања да је буџет у Београду никада већи најавама о поскупљењу говоре да је буџет танак и да га треба попунити. Крива је корона.

Слободан Станковић,
Београд

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 12. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , ,

1 reply

  1. Мото економског затирања је „Отимам сиромашнима да бих дао богатима“ (Суперхик економија).
    Неком то дође развојно, неком социјално, како за кога, а затрти се жели све.

Оставите коментар