Ивица Дачић: Америка предлагала гашење суда против ОВК, Вучић одбио

Дачић рекао да су Албанци тражили од америчког председника Доналда Трампа да се споразумне стране залажу за укидање међународних судова

Фото: Еван Вучи/АФП

Албанци већ годину дана раде са америчком администрацијом на томе да се избегне суђење припадницима ОВК пред међународним судом, објавио је председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Дачић је рекао да су Албанци тражили од америчког председника Доналда Трампа да једна од тачака у споразуму, који је потписан у Вашингтону, буде заједничко залагање да се укину међународни судови. Дачић је на телевизији Пинк појаснио:

„Албанци су тражили од Трампа да то буде део Вашингтонског споразума. Ричард Гренел је то у припремама састанака провлачио, да би једна тачка требало да буде, да се ми сви залажемо заједно да се укину међународни судови за ратне злочине. Наравно, председник Србије Александар Вучић је то одбио.“

Како је навео Албанци већ годину дана раде са америчком администрацијом на томе како да се избегне ова ситуација са суђењима припадницима ОВК, која очигледно није могла да буде избегнута.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 12. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар