Јутјуб брише снимке који тврде да је било изборне крађе у САД

Од данас ћемо почети са уклањањем било ког дела садржаја постављеног на Јутјуб у ком се наводи на закључак да је дошло до изборне крађе, саопштили из Јутјуба

Илустрација: Пиксабеј

Јутјуб је најавио да већ почиње са уклањањем оних садржај у коме се износе тврдње да је било изборне крађе, иако се у САД још води правна борба око резултата избора за председника САД одржаних 3. новембра.

Уторак је иначе означен као крајњи рок за потврђивање изборних резултата у свим америчким државама. После тог датума, пребројавања, ревизије и тужбе се морају извршити. Председник САД Доналд Трамп још увек рачуна на велику тужбу како би поништио победу Џоа Бајдена, али Јутјуб ипак неће чекати исход.

„Од данас ћемо почети са уклањањем било ког дела садржаја постављеног на Јутјуб у ком се наводи на закључак да је дошло до изборне крађе или грешака које мењају исход председничких избора 2020. године“, саопштила је та платформа.

Поред уклањања овог садржаја, наведено је да ће Јутјуб додатно појачати домет ка „меродавним вестима“ и сузбити дезинформације. Платформа то већ ради од изборног дана, када је почела да усмерава гледаоце на званичне изворе информација, преноси РТ.

Тексас покренуо лавину: Jош 17 америчких држава доставиле тужбу Врховном суду поводом изборних неправилности

​Јутјуб је саопштење издао пошто је Доналд Трамп недавно најавио да ће ставити вето на Закон о одобрењу националне одбране (NDAA), којим се утврђује војни буџет за 2021. годину, уколико не буде укинута мера која штити компаније у чијем су власништву друштвене мреже од одговорности за кориснички садржај.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Вечерње новости, 9. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Мислим, а и надам се да ћемо ускоро остати без Јутјуба, Гугла и Фејсбука…

Оставите коментар