Политика: Без промена у управљању СПЦ, митрополит Хризостом добро

Остају на снази претходно донете одлуке Светог архијерејског Синода, усвојене после упокојења патријарха српског Иринеја

Митрополит Хризостом (Фото: Тања Валич/Танјуг)

Иако је мјестобљуститељ, чувар патријарашког трона, митрополит дабробосански Хризостом 4. децембра у вечерњим сатима хоспитализован због потврђене заразе вирусом корона, за сада нема потребе да се у управљању српском црквом било шта мења, речено је незванично „Политици” у Патријаршији српској у Београду.

То значи да остају на снази претходно донете одлуке Светог архијерејског Синода, усвојене после упокојења патријарха српског Иринеја, према којима председавање „црквеном владом” преузима митрополит Хризостом, као најстарији по хиротонији митрополит члан Синода који је до избора новог поглавара српске цркве и чувар патријарашког трона.

Српска православна црква није се званично оглашавала о здравственом стању хоспитализованог митрополита дабробосанског, осим што је саопштено да се он лечи у Клиничко-болничком центру „Др Драгиша Мишовић” у Београду. Како нам је незванично речено, његово здравствено стање је добро.

Непосредно после сахране патријарха Иринеја, још један члан Синода хоспитализован је у КБЦ „Др Драгиша Мишовић” због ковида 19 – владика крушевачки Давид. Крајем прошле недеље, медији су објавили да се здравствено стање епископа крушевачког поправило и да је он отпуштен с болничког лечења.

Јелена Чалија

Други део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар