Ненад Чанак: Гласање Србије против Резолуције УН о Криму огромна грешка

Лидер ЛСВ је у писаној изјави достављеној медијима навео да се таквом одлуком Србија ставила на страну земље која је, како тврди, напала другу земљу

Ненад Чанак (Фото: А. Васиљевић/Политика)

Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак сматра да је Србија направила огромну грешку што је гласала против резолуције Генералне скупштине УН, којом се од Русије тражи да што пре прекине „привремену окупацију” Крима.

Чанак каже да је Србија погрешила што није била уздржана, попут Босне и Херцеговине и још 16 земаља, већ је, како наводи, уз Иран, Белорусију и Северну Кореју стала на страну Русије и супротставила се најразвијенијим земљама Европе и света.

УН позвале Русију да прекине „привремену окупацију” Крима

Лидер ЛСВ је у писаној изјави достављеној медијима навео да се таквом одлуком Србија ставила на страну земље која је, како тврди, напала другу земљу, прекројила границу и одузела део њене територије.

Чанак сматра да ће таква одлука имати последице по европски пут Србије, као и да због тог потеза наше државе Русија неће одустати од тога да употреби Косово, Републику Српску и Црну Гору као жетон за дестабилизацију Западног Балкана, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

  1. Србија је стала на страну земље која је вратила своју територију након привременог отуђења од стране комунистичког режима.

    20
  2. Да ли вам се чини да на фотогафији Олбрајтове, Сервера и Енгела фали још једно лице. Шта мислите, ко је фаличан?

    12
  3. Чанак је направио огромну грешку зато што је својом изјавом стао на страну држава које самозвано, вођене искључиво својим интересима отимају о додељују туђе територије. Међутим, Чанак сваки свој идиотски наступ наплати. Као довољно паметан човек могао би да закључи да та рачуница на крају има негативан салдо, али као огрезао криминалац који не зна ништа да уради мора да настави трасирани пут ка свом крају. Потпуно игнорише добронамерне савете да се мане издаје ******* ****** ****** ***** ***** ***. Је****, сам пао, сам се убио

  4. Кад је Русија спречила резолуцију у СБ о Србима као геноцидном народу,коју нам из чисте љубави припремише Британци, тада су нам браћа. А сад да гласамо против њиховог интереса. Да смо гласали по Чанковом стварно би нас требало бомбардовати.

  5. Колико имам сјећања Крим је Украјини предао Никита Хрушчов 1955 године. Руски народ на Криму има право да живи у својој матичној држави а не у држави којом командују унијати. Ненад Чанак врло самоувјерено говори глупости.

Оставите коментар