Здравко Кривокапић: Црна Гора неће постати друга српска држава

Чега се плашимо? Неће Црна Гора постати друга српска држава, казао нови премијер 

Здравко Кривокапић (Фото: ЕПА-ЕФЕ/Борис Пејовић)

Црна Гора неће постати друга српска држава, она је независна и тако ће и остати, изјавио је вечерас премијер Црне Горе Здравко Кривокапић и додао да ће се нова влада залагати за најбоље односе са суседима. „Чега се плашимо? Неће Црна Гора постати друга српска држава”, казао је премијер.

Он је изразио и жаљење због протеривања српског амбасадора Владимира Божовића. „Радићемо све по процедурама. Знам да нам не требају проблеми, ако знамо ко смо и имамо интегритет”, додао је.

У првој изјави након полагања заклетве, Кривокапић је рекао да су измене Закона о слободи вероисповести већ припремљене, преноси Танјуг.

Влада, додао је, има обавезу да не разочара грађане.

Црна Гора: Изабрана нова влада

„Наш једини циљ је да вас не разочарамо. Основни елемент је очекивање и реализација, нисмо желели да дајемо обећања јер подаци које имамо нису тачни”, додао је он.

Имамо, како је рекао, статистику која је чудна и разликује се од статистике одређених министарства. „Резултати рада су једино мерило макар јој прорицали и 200 дана. Нема тога који може направити резултат за 200 дана. Организационе промене су таквог карактера да траже у свим ситуацијама најмање три месеца рада, може да пише и 30 али то што пише није реално”, рекао је Кривокапић.

Нада се да ће измене Закона о слободи вероисповести бити први корак нове владе и додао:„Прве недеље имаћемо интензивне разговоре са свим амбасадорима, да ли ћемо путовати у Брисел или овде се телеконференцијом састати – видећемо”, казао је Кривокапић.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. Уопште не сумњам у добре намере и поштење г. Кривокапића. Хватаће га за сваку реч, то осећа и покушава да отклони све злонамерне интерпретације унапред. Искусни манипулатори речима, намазани политиканти га вребају и није му лако. Даће Бог да одабере добре саветнике за медијске наступе и ако треба говоре, па ће се полако извештити. Свако му добро из кобајаги српске а и даље титовдке Србије…

  20
  2
 2. Неће постати јер она већ јесте друга српска држава, само окупирана натом као и прва, тј. Србија.

  18
  1
 3. Tako je, nece.
  To nam je Sparta.

  11
 4. А која је прва?

Оставите коментар