Драгослав Пакић: Живи извршиоци електронске администрације

Код другог случаја преласка у статус још увек младе удовице, све формалности су завршене за трен ока и скоро из фотеље

Фото: Радио Беране

Укажи администрацији на њену неспособност
и она ће ти показати на шта је све способна.
С. Јержи Лец

Комшиница ми се жали, или се можда хвали, то је остало да се испита преко опипавања пулса јавног мњења, да је, иако по други пут удовица, веома захвална премијерки Брнабић на увођењу електронске администрације.

Када јој је умро први муж, прича, морала је да попуњава и потписује толико образаца и формулара и да, онако ожалошћена и у црнини, обилази сијасет разних шалтера са, некад веселим, али чешће намргођеним шалтерским службеницима, да би јој, како рече, било лакше да јој муж уопште није умро. И то баш кад јој се указала шанса да одмах после смрти мужа постане удовица.

Сада су ствари заиста кренуле на боље. Код другог случаја преласка у статус још увек младе удовице, све формалности су завршене за трен ока и скоро из фотеље. Човек заиста нема на шта да се жали. Нека само тако наставе.

ПИО фонд (Фото: А. Васиљевић)

Да несрећа, међутим, никада не иде сама, наставља удова, може се видети и из мог случаја саобраћајне несреће чији сам виновник била ја лично, чврсто се држећи за волан мојих кола. То сам поштено признала. Судији сам лепо образложила да нисам крива јер је жртва нормално ишла тротоаром и одједном се, ничим изазвана, нашла под мојим колима. Додала сам још да, између мог предзадњег прекршаја и овог задњег нисам имала ни један други. Осим тога, контакт који се десио са жртвом, збио се тачно у тренутку кад смо се срели. И то сасвим неочекивано.

Судија ми је, на моје опште изненађење, током самог процеса рекао да су моји аргументи одбране заиста слаби и да би за такве изговоре морала потражити неку другу будалу која је већа од њега, упозоравајући ме да је то у овом тренутку и оваквом стању у држави и судству, скоро немогуће или бар веома тешко.

Онда ми је, прилично љубазно рекао, да му је тешко да разуме мој случај ипак признајући да се то понекад и њему дeшава али само онда када му се, током вожње, пред очима изненада појави лик рођене таште. Ваш случај је, рекао ми је, доста једноставнији. Као што се из досијеа да лепо видети, са мужевима сте имали доста среће, а за разлику од мене, ви ташту уопште немате. Зато вам законска казна припада по слову правде.

Фото: Србија Данас

Није ми помогло, скрушено признаде комшиница, што сам се позвала и на изјаву жртве која је признала своју кривицу јер јој се то већ једном десило.

Очекујем да наша вредна премијерка предузме озбиљне кораке и у овом домену како би у сличним случајевима све проблеме могли решавати електронски и из фотеље.

Као кад удобно седимо за воланом наших снажних кола.

Драгослав Пакић (Фото: Јутјуб/Снимак екрана)

Осим тога, комшија, насмеши ми се комшиница, нoћас сам вас сањала у необично изазовној сцени па, пошто се ваша супруга, сарађујући са лидерима опозиције, бави тумачењем снова, замолите је да протумачи да ли овај мој сан може нешто да значи, има ли неку светлу перспективу, или да се и за ову врсту проблема обратим извршиоцима у електронској администрацији, капиталном делу већ поменуте премијерке.Categories: Сатиристика

Tags: , ,

Оставите коментар