Апел јерменске цркве у Бугарској: Немојте сушити веш испред храма

Према речима свештеника јерменске цркве, жене су навикле да суше веш одмах на улазу у храм што оставља јако лош утисак

Фото: Flickr/Daniela Vladimirova

Свештеник јерменске цркве у бугарском граду Пазарџику пожалио се на становнице оближњих кућа. Према речима Нерсеса Ширињана, жене су навикле да суше веш одмах на улазу у храм што оставља јако лош утисак.

„Неколико дама из суседства повремено овде суше веш, укључујући и доњи веш, чаршафе, јастучнице, тепихе. Нажалост, сада не можете то видети, али, вероватно, за сат времена ће поново окачити“, рекао је Ширињан у емисији телевизије „НОВА“.

Овакав призор оставља лош утисак на парохијане и посетиоце, рекао је свештеник цркве.

„Посетили су нас гости из Западне Европе, из Америке, наши људи који су се тамо одселили пре неколико деценија и веома су огорчени. То је нечувено“, рекао је.

Према Ширињану, простор испред храма је давно „заробљен“ и пре изградње цркве и никако није могао да се договори са становницима око сушења одеће.

„Нисмо успели да се договоримо. Пријавили смо управи града, али ни тамо нико није одговорио. Заиста желим да кажем овим дамама да је једноставно грех вешати такве личне ствари на два метра од православне јерменске цркве. Наши гости су једном желели да фотографишу главни улаз, али испоставило се да је у првом плану била постељина“, пожалио се Ширињан.

„Нисам се сукобљавао са угледним дамама и не желим, али желео бих да их замолим. Вероватно је више од 90 процената бугарских жена, деце и мушкараца крштено. Нека се такве ствари више не дешавају на улазу у православну цркву. И можда бисмо предложили да ову територију претворе у зелену површину како би изгледала пријатније или да се повећа број паркинг места“, обратио се свештеник храма становницима града.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 1. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар