Виктор Орбан: Немачка и ЕУ нам дају четири милијарде евра, а узму шест

Чланство Мађарске у ЕУ не кошта Немачку ни цента, они профитирају од нас, нагласио мађарски премијер

Виктор Орбан (Фото: Сергеј Гуњејев/Спутњик)

Премијер Мађарске Виктор Орбан изјавио је да богатије земље Европске уније, са Немачком на челу, под разним изговорима годишње узму око шест милијарди евра Мађарској, док Мађарска од ЕУ добије четири милијарди евра из буџета.

Орбан је одговорио Мартину Шулцу, бившем шефу немачке Социјалдемократске партије и председнику Европског парламента у периоду између 2012. и 2017. године, који је, како је навео мађарски премијер, нападао годинама Мађарску јер је бранила своје границе и није прихватала мигранте.

Како је пренела агенција МТИ, Шулц је у интервјуу за „Дојчландфунк“ оптужио мађарску владу за репресију над медијима, антисемитизам и профитерство.

Орбан је тим поводом истакао да новинари у Мађарској имају више слободе него њихове колеге из Немачке.

Што се тиче оптужби за антисемитизам, Орбан је одговорио да се „отворен антисемитизам и узнемиравање Јевреја и даље дешава у Немачкој“, и да је то незамисливо да се деси у Мађарској.

Премијер Мађарске је рекао и да је Шулцова највећа лаж била око расподеле новца Европске уније, пренео је Танјуг.

Вето Мађарске на буџет ЕУ и Фонд за обнову за време короне

„Шулц и многи Немци су се претварали да дају новац сиромашнима и да су због тога у дефициту. Заправо, они имају највише користи од европског јединственог тржишта. Дају новац од свог профита другим чланицама кроз ЕУ буџет, а много тога поново заврши у њиховим рукама. Лицемерно је очекивати од нас да будемо захвални на томе“, поручио је Орбан.

Орбан је рекао да је ситуација јасна.

„Чланство Мађарске у ЕУ не кошта Немачку ни цента, они профитирају од нас“, нагласио је Орбан.

Опрема: Стање ствари

(Спутњи, 30. 11. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар