Арно Гујон именован за директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Сада ћу моћи да радим још више, боље и ефикасније за добробит земље коју сам срцем изабрао, истакао оснивач фондације „Солидарност за Косово“

Арно Гујон (Фото: Фејсбук)

Француски хуманитарац, оснивач фондације „Солидарност за Косово“ и истински пријатељ српског народа, Арно Гујон, преко друштвених мрежа обавијестио је јавност да је постао директор „Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у Региону“ при Министарству спољних послова.

На овај начин Србија је показала да високо цијени све напоре које овај француски „Србин“ улаже како би помогао најугроженијима – нашој сабраћи на КиМ. Његово писмо преносимо интегрално.

Драги пријатељи,

Велика ми је част да вам саопштим да сам на данашњој седници Владе Републике Србије именован на место Директора „Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у Региону“ при Министарству спољних послова.

Ово је част за мене лично али и за целу моју породицу. На мени је сада велика одговорност. Не представљам више само себе или своју хуманитарну организацију, већ Државу Србију. Свестан сам да ћу бити изложенији него раније због тога и да излазим сада из своје зоне комфора… Али знам да ћу такође моћи да радим још више, боље и ефикасније за добробит земље коју сам срцем изабрао.

https://www.facebook.com/arno.gujon/posts/1584129718454909?cft[0]=AZUQfit6SsMsxk0Ba3SNui4-wMVQyLWXKQJMaTH18NbBIDP6C5OR8AUFM_5LP-J8jqJwWpBfL5rIQbV_AyGKJLr-zWH1hGuylE6MTk0eWYjVLTjtQ7UMemLLrdYmzdHRoVnvXUJcBsPBcAq26ban32hz&tn=%2CO%2CP-R

Кад сам прочитао основне циљеве Управе којом ћу руководити, нисам се дуго колебао да ли да прихватим или не:

– Очување и развој духовне, националне и културне самосталности српског народа изван матице.
– Побољшање положаја дијаспоре и Срба у региону.
– Економско и културно умрежавање са Србијом.
– Очување српског језика и ћириличног писма.

За све то се вреди борити, па чак и када борба изгледа неравноправна. Срби са Косова и Метохије, уз које сам провео 16 година свога живота, научили су ме својим примером да никад не треба одустати. Посао који ме сада чека јесте огроман. Али моја енергија да га обавим је још већа. Већ се радујем сусретима са нашим људима из региона и дијаспоре као и новим изазовима.

Хвала Влади Србије, Министру Селаковићу и Председнику Вучићу на поверењу као и на прилици да са највишег државног врха радим за Србију. Хвала свима вама на огромној подршци коју ми непрестано пружате од када сам се преселио у Србију 2012“, истакао је Гујон.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 26. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. „– Очување и развој духовне, националне и културне самосталности српског
  народа изван матице.“

  Да ли се подразумева да је КиМ део матице или је “изван матице“?
  По Гујоно, требало бо да је КиМ у сатсаву матице, али по онима, којима
  се Гујон захваљује – Селаковићу, Вучићу, Дачићу, Брнабићки../Влади Србије/, тешко
  да је то тако!

  5
  1
 2. Dakle i on je samo politicar….nista, nista nas ne boli kao izdaja!

  1
  2

Оставите коментар