На утакмици Арсенал-Лидс: Албанац одгурнуо саиграча да би заштитио Албанца из противничког тима

​Када је видео да Тирни прилази његовом сународнику, Џака га је одгурнуо, иако играју у истом тиму, пишу енглески медији

Инцидент на утакмици Арсенал-Лидс (Фото: Твитер налог GurjitAFC)

Гранит Џака, фудбалер албанског порекла који игра за енглески Арсенал, изазвао је инцидент на утакмици против Лидса. Он је одгурнуо свог саиграча како би стао у одбрану Албанца који игра за противнички тим.

Повод за инцидент настао је када је фудбалер Арсенала Пепе стартовао над играчем Лидса Езђаном Алиоским, Северномакедонцем албанског порекла.

Пепе је добио црвени картон јер је наводно покушао да удари главом Алиоског, док су се фудбалери Арсенала бунили како је Албанац све одглумио.

​Међутим, инцидент није завршен искључењем фудбалера Арсенала. По завршетку меча (1-1), шкотски репрезентативац из редова Арсенала Кијеран Тирни пришао је Алиоском да би расправио инцидент који се догодио.

​Када је видео да Тирни прилази његовом сународнику, Џака га је одгурнуо, иако играју у истом тиму, пишу енглески медији.

Легенда Арсенала Мартин Кион изнео је још једну тезу о овом инциденту. Како је рекао, Тирни је вероватно пришао јер је видео да се Џака и Алиоски заједно смеју и шале, због чега се изнервирао, јер је његов саиграч добро расположен у друштву са противничким играчем који је изазвао инцидент.

Иначе, Гранит Џака, швајцарски репрезентативац албанског порекла, остао је у памћењу навијача у Србији када је на мечу против наше репрезентације постигнути гол прослављао симболом албанског орла.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 24. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. … одмах би послао свеобухватног и обавезујућег Лајчака.
    За њега ни брегзит неће бити препрека.

    Ма све само не замрзнути конфликт, нарочито испред самог шеснаестерца.

Оставите коментар