Предраг Кон: Је ли неко мислио да ћемо послати силу на народ?

Неки мисле да је сила све. Једино што може да се ради јесте да се упорно говори да се избегавају и спречавају ризичне ствари, да се чувамо, рекао др Кон

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је данас да у Србији сасвим сигурно има већи број заражених него регистрованих и да је непоштовање мера проблем свих.

Највише полемике изазвала је сахрана српског патријарха Иринеја, а на питање да прокоментарише тај догађај и то да ли су мере Кризног штаба поштоване, он је за ТВ Прва рекао да је, на основу онога шта је видео на телевизији, сасвим сигурно да мере нису у потпуности поштоване.

„Тачно, мере се нису поштовале свуда, али значајним делом јесу. Не могу да стекнем увид само на основу преноса. Очигледно је да су учињени напори да се мере поштују”, рекао је Кон и додао да је непридржавање мера заједнички проблем, преноси Танјуг.

На питање да ли је то разлог зашто је Кризни штаб говорио да је потребно мере увести одмах, а уместо тога почињу да важе у уторак, он је подсетио на сахрану патријарха, па три дана жалости…

„Не улазим ја у то, одлуке су донете и сви стоје иза њих”, рекао је Кон, преноси Б92.

Он је додао да медицински део кризног штаба упорно ставља на дневни ред неке теме, али да изгледа да није довољно присутно у јавности то да Кризни штаб не чини само неколицина људи која се појављује на телевизији.

„Неки мисле да је сила све. Једино што може да се ради јесте да се упорно говори да се избегавају и спречавају ризичне ствари, да се чувамо”, казао је Кон и напоменуо да је шокиран полемикама на друштвеним мрежама.

„Сила која је у рукама државе – не знам шта људи очекују? Је л’ мисле да ће неко силу да пошаље на народ? Мени је то несхватљиво”, истакао је Кон.

Он је поново истакао да је противник вируса и да је бесмислено губити енергију на препуцавања.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Потребно је прво, да се “вакцинише“ апарат принуде и силе – војска и полиција,
    а после тога неће бити проблема да се спроведе и присилна вакцинација
    на остак крда, уз помоћ те исте, зомбиране војске и полиције.

    2
    1

Оставите коментар